Čanak napao SPC: I crkva da plati porez

U budžetu za 2017. godinu samo za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika izdvaja se 260 miliona dinara iz budžeta

  • 52

Predsednički kandidat Nenad Čanak smatra da je nedopustivo da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a crkva javno odbija da plati taj porez.

Čanak: Centralizam razara i guši Srbiju

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, on kaže da je nedopustivo i da u trenutku kada se država bori protiv sive ekonomije, crkva i dalje ne bude u sistemu PDV, a, kako navodi, godišnje zarađuje više od sto miliona evra.

Istovremeno, navodi on, u budžetu za 2017. godinu samo za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika izdvaja se 260 miliona dinara iz budžeta.

- Ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, kao što kaže aktuelni premijer, onda treba svi da imamo jednaku obavezu i jednako da budemo patriote - naglašava Čanak.

Dodaje da ako poreski inspektori žele da sa punim pravom zatvaraju pekare i kioske u kojima neko slučajno ili namerno ne izda fiskalni račun, više ne bi smelo da se dogodi da se nagomilaju i rešavaju reprogramom poreski dugovi, na primer, FK "Partizan".

- Isti ovaj princip, neselektivnog odnosa koji država treba da ima prema naplati poreza, treba da važi i za naplatu električne energije i prirodnog gasa - navodi on.

Kako kaže, nedopustivo je da se građanima seče struja i isključuje gas zbog duga od nekoliko hiljada dinara, dok se gomilaju dugovi pojedinih javnih preduzeća i fudbalskih klubova za utrošene energente.

Baner, izbori 2017

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lemi

    21. mart 2017 | 11:39

    Ok. Covek nije nista rekao sto nije istina. Porez placa sirodinja a bogati sebogate i dalje pa tako i crkvenjaci izmedju ostalog

  • Kami

    21. mart 2017 | 11:35

    U pravu je, svi moraju da plate porez!

  • DXN1

    21. mart 2017 | 11:34

    U potpunosti se slazem,zasto bi SPC i njeno osoblje bilo izuzeto od placanja poreza,kada mora sirotinja i drugi ljudi da plate neka i oni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA