≫ 

Jovica je prešao 333 kilometra na Himalajima za 72 sata! I sve to je uradio sa najlepšim mogućim ciljem (FOTO) (VIDEO)

Sam podatak da je "La ultra" maraton završilo nekolicina najboljih ultramaratonaca na svetu, dovoljno govori o njenoj surovosti

  • 4

Jovica Spaić (30) iz Priboja, član je Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, gde radi od 2008. godine. Iako poseduje crni pojas u džiu džici i džudou, kao i zavidnu MMA veštinu, ovaj vrhunski sportista učestvovao je u jednoj od najtežih trka na svetu - i to u humanirante svrhe!

Srpski specijalci vežbali sa ekipom koja je ubila Osamu bin Ladena: Ameri ODUŠEVLJENI (FOTO)

Mesto - Himalaji, staza duga 333 kilometara, pređeno vreme: 72 sata.

- Za ovako specifične stvari neophodna je, koliko fizička, toliko i mentalna priprema i motivacija, koje utiču na to da se uspešno završi trka. Sam podatak da je "La ultra" maraton završilo nekolicina najboljih ultramaratonaca na svetu, dovoljno govori o njenoj surovosti i zaista je jako teško - rekao je Spaić, koga su domaćini Indusi prozvali "srpska mašina".

Printskrin: Youtube/UltraTrkacSrbija Printskrin: Youtube/UltraTrkacSrbija

Ovaj specijalac trčao je u pustinji na 42 stepena, ali i na snegu gde je temperatura padala do minus 12 stepeni C, sve sa ciljem da svojim rezultatom probudi i motiviše druge kako bi shvatili da upornost, posvećenost i vera mogu da pomere granice i dovedu do pobede.

Printskrin: Youtube/UltraTrkacSrbija Printskrin: Youtube/UltraTrkacSrbija

- Želja nam je da se probudi svest na postojanje Angelmanovog sindroma, genetičkog poremećaja koji dovodi do psihološke i fizičke zaostalosti. Trku ćemo posvetiti svim tim ljudima koji boluju od ove bolesti, svaki kilometar, svaki korak biće usmereni ka tom cilju - rekao je ovaj Pribojac.

Printskrin: Youtube/UltraTrkacSrbija Printskrin: Youtube/UltraTrkacSrbija

I uprkos varijaciji u visini terena, temperaturnoj razlici, dužini rute i iscrpljenosti, uspeo je! Stigao je na cilj.

Čitavu priču o ovom specijalnom poduhvatu možete da pogledate u ovom dokumentarcu:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA