Prve sekunde nakon ubistva Putinovog oštrog kritičara: Snimak s krvave ulice Kijeva, Rusi tvrde da nisu umešani u likvidaciju (VIDEO)

Ulice oko hotela su pune policije koja vrši uviđaj, kao i radoznalih građana koji se se okupili kako bi videli šta se dešava

  • 1

Bivši ruski poslanik i oštar kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, Denis Voronekov, ubijen je danas u centru Kijeva ispred hotela "Premijer palas"Načelnik ukrajinske policije Andrej Griščenko je rekao da je sudeći po preliminarnim informacijama, ubistvo možda naručeno.

Prve fotografije posle ubistva Putinovog kritičara u centru Kijeva: Dok on leži u lokvi krvi, ubica je pored njegovog tela ranjen (FOTO)

Napadač je zapucao na grupu biznismena među kojima se nalazio i Voronekov. Njegov telohranitelj je uzvratio vatrom i ranio napadača, a policija je uspela da pronađe ubicu Voronenkova i da ga uhapsi. On je ranjen i trenutno se nalazi u bolnici.

Društvene mreže su obišle šokantne fotografije sa mesta ubistva, a pojavio se i snimak na kojem se vidi haotično stanje na ulicama glavnog grada Ukrajine.

Ulice oko hotela su pune policije koja vrši uviđaj, kao i radoznalih građana koji se se okupili kako bi videli šta se dešava.

Dok Denis Voronekov leži mrtav u lokvi krvi, nedaleko od njega je napadač u sivoj trenerci koji je ranjen.

Manje od sat vremena nakon ubistva ukrajinski predsednik Petro Porošenko je ovaj događaj nazvao "činom terorizma ruske države", prenosi njegov sekretar za štampu.

Rusija je odbacila sve optužbe vezane za ubistvo Voronekova, prenosi RT.

- Verujemo da je su optužbe za ubistvo bivšeg zamenika Dume Denisa Voronekova apsurdne. Nadamo se da će napadač, kao i ostali koji stoje iza ovoga uskoro biti identifikovani - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbIN

    23. mart 2017 | 20:55

    Cista logika ubiju ga zapadnjaci pa okrive Velikog Putina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA