Binić prodavao fudbalere po Cecinom nalogu!

Milion dolara je uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat vlasnici kluba Svetlani Ražnatović na ruke. Suđenje Biniću počinje u utorak, Ceca se nagodila

  • 2

Suđenje nekadašnjim funkcionerima Obilića Dragiši Biniću i Jovanu Dimitrijeviću, zbog optužbi za nezakonitu prodaju fudbalera tog kluba Milana Obradovića Lokomotivi iz Moskve, trebalo bi da počne u utorak, 3. jula, u Višem sudu u Beogradu.

 

Biniću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja, a Dimitrijeviću da mu je u tome pomogao.

 

Binić i Dimitrijević našli su se na optužnici iz marta prošle godine zajedno s folk pevačiom i vlasnicom FK Obilić Svetlanom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom Ocokoljić, ali su njih dve ubrzo nakon toga zaključile sporazum o priznanju krivice s tužilaštvom i izbegle suđenje.

 

Sestre su prihvatile kaznu od godinu dana, odnosno šest meseci kućnog zatvora, koju su u međuvremenu odslužile, a ostalo im je da plate još pola miliona evra, od milion i po, koliko su kažnjene zbog nezakonite prodaje 11 fudbalera Obilića.

 

Binić i Dmitrijević terete se da su moskovskoj Lokomotivi prodali Obradovića za tri miliona dolara, a da pritom ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.

 

To su, kako se sumnja, radili po nalozima vlasnice FK Obilić Svetlane Ražnatović, kao odgovornog lica u klubu, pa su 2. jula 2001. godine u Moskvi zaključili ugovor sa predstavnicima Lokomotive o prodaji Obradovića.

 

Milion dolara je uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke. Ostatak je išao preko više privatnih računa u Belgiji (Brisel), Letoniji (Riga), Španiji (Marbelj i Palma de Majorka), Švajcarskoj (Ženeva i Lugano) i u SAD (Njujork), sumnja tužilaštvo.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    1. jul 2012 | 14:25

    Ha ha ha ljudi su prodali svoje a sto ne hapsite ministre koji su prodali tudje.Tadic se uvek brani da nije uzeo nista nek pita ministre iz svoje partije koliko su se oni nakrali.Kad ih vidim kako se bogu mole po crkvama , kad bih imao neku moc sve bih izbacio napolje i zatrazio kod najeceg sveca da se zakunu u svu svoju decu sto imadu.

  • baba kurana

    1. jul 2012 | 14:18

    'sumnja tuzilastvo' aaaaahhahahhahahahahahahhahahahahaaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA