1

"Larina trka" u Šumaricama!

Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina, usled maligne bolesti, zauvek napustila orijentiring staze

3(3)
Foto: Promo

Dvanaesto orijentiring takmičenje “Larina trka”, koju organizuje Sportsko društvo “Jasenica” iz Smederevske Palanke, pod pokroviteljstvom opštine Smederevska Palanka i opštine Kragujevac, a u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka NURDOR, održaće se u nedelju, 02. aprila 2017. godine u Kragujevcu kod hotela “ŠUMARICE“.

Prijavljivanje za trku je od 09 do 10.00 časova, a početak  trke u 10.00 časova. Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina, usled maligne bolesti, zauvek napustila orijentiring staze. Ovo takmičenje je ujedno   prvenstvo Srbije u kombinaciji  u disciplini “srednja distanca”, kao i otvoreno školsko prvenstvo Srbije.

Foto: Promo

Foto: Promo

Cilj trke je, pre svega, popularizacija orijentiringa kao sporta koji promoviše zdrave stilove života i očuvanja životne sredine.

Trka ima takmičarski karakter  i u njoj, pored redovnih takmičarskih kategorija uzrasta od 12 pa do 70 godina i  kategorije seniora, učestvuju i deca predškolskog i školskog uzrasta, dok se u kategoriji “Sport za sve” mogu prijaviti svi zainteresovani koji žele da oprobaju sposobnosti svog duha i tela uz kartu i kompas.

Startina za ovu kategoriju, u iznosu od 400 dinara, je donacija Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) za projekat “Izgradnja novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu”.

– Smatramo da je ovo primeren način da se ukaže na značaj očuvanja i unapređivanja zdravlja naše dece, kao i na značaj podrške i saosećanja svoj deci oboleloj od teških bolesti. Na ovogodišnjoj trci očekujemo preko 200 takmičara iz Srpskih klubova i veliki broj dece iz osnovnih i srednjih škola Republike Srbije . Takmičarski centar je kod hotela “Šumarice” u Kragujevcu – rekao je Milorad Stanojković iz OK “Jasenica”, direktor takmičenja.

Foto: promo

Foto: promo

Prijave za učešće možete potvrditi na e-mail: zix026@gmail.com, online na link: http://oris.orijentiring.rs/takmicenja.php do 29.03.2017. kao i putem telefona: 060/3163933

Prva tri plasirana u svim kategorijama dobijaju medalje i prigodne nagrade za prvoplasirane.

(Telegraf.rs/ PR)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Larina trka, NURDOR, Rak, Sportsko društvo "Jasenica", Šumarice, Udruženje Nurdor
Popularni komentari
  • A
    Angelina

    Bravoooo!

foto dana

video dana