Obećao je majci i ocu da se više neće drogirati, a onda ih je hladnokrvno ubio: Bio je to poslednji Božić hrvatskog ubice sa roditeljima (FOTO)

Motiv suludog nauma pronašao je samo u činjenici da su mu roditelji poslednjih meseci branili druženje s prijateljima iz Vodica, koji su mahom ogrezli u narkomanskome miljeu kojem je i sam pripadao

  • 4

Zločin o kojem Hrvatska bruji danima. Tin Šunjerga (19) iz Čiste Velike u Hrvatskoj je na narkotike trošio oko 140 evra na dan. Ukinuli su mu džeparac. Nakon što je ubio majku i oca, opet je progutao drogu.

Kakva kazna čeka hrvatskog tinejdžera, ubicu roditelja? Može da dobije 50 godina ili da ne ode u zatvor uopšte (FOTO)

- Mama je sela za volan, a ja pozadi, iza nje. Očev pištolj, koji sam ukrao, stavio sam na pod između nogu. Prijatelj Ivan bio je na suvozačevom mestu. Majka je upalila naš Citroen i krenula iz polja. Podigao sam pištolj, prislonio ga na majčin zatiljak i opalio. Krv je prsnula svuda. Ivan sav poprskan, odmah je pobegao, a ja sam još ostao i s pištoljem krenuo kući - rekao je bez emocija i zamuckivanja istražiteljima Tin Šunjerga iz mesta kod Šibenika.

Razmaženi sin jedinac je u subotu poslepodne u klasičnoj i pomno planiranoj egzekuciji smaknuo svoje roditelje, oca Marina (45) i majku Silvanu (45). Oboma im je pucao u potiljak, dok ga nisu gledali u oči.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Pomahnitali ubica oca i majke je, kako saznaje 24sata.hr, zločin planirao danima. Motiv suludog nauma pronašao je samo u činjenici da su mu roditelji poslednjih meseci branili druženje s prijateljima iz Vodica, koji su mahom ogrezli u narkomanskome miljeu kojem je i sam pripadao.

Roditelji su mu, želeći da ga spasu iz ralja lošeg društva i droge, uskratili i džeparac koji je nemilice trošio. Nekad i do 140 evra dnevno. Tin takvu roditeljsku brigu nije shvatao niti prihvatao. Odlučio se na monstruozan čin. Likvidirati roditelje. Subota poslepodne bila je taj kobni dan. Otac Marin i majka Silvana krenuli su u obližnje polje zbog proletnih radova. Sa sobom su poveli Tina i psa.

Tin je izmislio priču kako treba odvesti psa kući pa će se odmah vratiti. Dovezao ga je i metalnom polugom obio očev sef s oružjem. Dohvatio je njegov pištolj razornog kalibra 9 milimetara i napunio okvir do vrha. Pre nego što se vratio u polje pozvao je prijatelja Ivana Škarića (20) i rekao da mu je potreban da pođe s njim u polje kod roditelja.

27 krvavih sati jezivog pira hrvatskog tinejdžera: Ubio roditelje, bežao od policije, vozio u kontra smeru i priznao zašto je to uradio (FOTO) (VIDEO)

Otac Marin ubrzo je otišao kući, a majka Silvana, još je ostala sa sinom Tinom i njegovim prijateljem Ivanom. Čim su krenuli, Tin je s jednim metkom u potiljak usmrtio majku. Ivan je prestravljen pobegao, a Tin je Citroen s mrtvom majkom nekako pomerio u šipražje. Nakon što je likvidirao majku, pomahnitali Tin je s pištoljem u ruci krenuo kući, gde ga je čekao otac.

- Tata je nešto radio ispred garaže. Stajao sam pored njega. Samo sam čekao da se okrene, da ga ne gledam u oči. U jednom trenutku tata se okrenuo leđima i sagnuo. Prislonio sam cev pištolja na potiljak mu i pucao.

Nakon likvidacije oca i majke Tin je krvavu odeću samo svukao sa sebe, presvukao se i ubrzo krenuo na zabavu s prijateljima kao da je običan dan. Kod prijatelja je popio jedan ekstazi i sve mu je bilo "ravno".

Na žurci je ispalio i tri hica u vazduh, ali to divljanje policiji niko nije prijavio. Noć nakon rođendanske zabave sa "zlatnom" mladeži iz Vodica, svirepi ubica Tin je u Mercedesu krenuo za Zagreb. U Stankovcima je natočio gorivo i pobegao bez plaćanja. Isto je učinio u Rakovu Potoku kraj Jastrebarskog. Nakon kratke vožnje po Zagrebu, Tin se okrenuo prema Šibeniku. U međuvremenu su otkrili stravičan zločin.

Krenula je pomno planirana policijska akcija za njegovo hapšenje u kojoj su koristili helikoptere i najobučenije specijalce iz Zagreba, Splita, Šibenika i Zadra. Uhapšen je bez da je uspeo zapucati na očeve dojučerašnje kolege. Nakon privođenja priznao je sve bez trunke emocija i kajanja. Osumnjičen je za dva teška ubistva za što mu preti kazna zatvora i do 50 godina. Psihijatri će sigurno probati da razjasne šta se te kobne subote zbivalo u glavi pomahnitalog 19-godišnjaka koji je ubio roditelje.

Zločin koji je šokirao Hrvatsku: Tinejdžer upao u loše društvo i koristio drogu, roditelji su činili sve za njega, a on ih je hladnokrvno ubio

Renato Storić, brat ubijene Silvane još je u šoku zbog teške tragedije.

- Uočili su njegovi da ima nekih problema, a ja kao ujak koji radi u policiji sam želeo da im otvorim oči. Drogiranje je počelo aktivnije oko Nove godine. Držali su ga kućia 15 dana i sve je bilo po PS-u. Bio je spreman da nastavi školovanje - rekao je Storić tiho i kroz suze, prenosi 24sata.hr.

Roditeljima je rekao da je droga samo hir, da nije zavisnik i da to radi zbog društva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VladimirR

    29. mart 2017 | 13:08

    Slike mnogo toga govore. Roditelji su se ovim činom spaisli od dalje agonije.

  • Н. С

    30. mart 2017 | 10:05

    Невероватно је да су помислили да је могао из свега изаћи сам, а да је дрога тренутни хир. Распуштен и неваспитан балавац, а родитељи лаковерни, јер су његове испаде схватали неозбиљно. Па какав је то тата био специјалац, кад у свом детету није видео зло. 140€ дневно?. Па на чега?.Мама оставила посао да буде са њим. За шта ? Да му читавом магарцу спрема доручак, а ни у школу не иде. Деца се воле као очи у глави, али и кажњавају, па и излупају, кад им се не може доказати. А он је прави доказ. Права слика безпризорног , силног и необузданог типа. То је само за вечити затвор. Не дај Боже никоме.

  • Axel

    29. mart 2017 | 17:01

    Jadni roditelji,al 140 € dnevno???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA