Migrant upao sa sekirom u kuću dok su devojčice bile same: Branislava otvorila vrata i zatekla uplakane ćerke, Šid je besan!

Migrant naoružan sa sekirom upao je u petak u večernjim satima u kuću porodice Štimac, koja se nalazi u u lici Srete Slavujevića u Šidu

  • 13

Na vanrednoj sednici Saveta za bezbednost opštine Šid, doneta je odluka da se traži zatvaranje prihvatnog centra za migrante koji se nalazi u ovom pograničnom gradu sa Hrvatskom, prenose Novosti.

Uhapšen migrant koji je optužen za pljačku vikendice u Batrovcima

Ovo je usledilo posle incidenta koji se desio pre dva dana, kada je migrant upao sa sekirom u kuću porodice Štimac u Šidu.

Migrant naoružan sa sekirom upao je u petak u večernjim satima u kuću porodice Štimac, koja se nalazi u u lici Srete Slavujevića u Šidu. U tom trenutku u kući su bile same dve maloletne devojčice, jedna od devet i druga od 11 godina.

- Kada sam se vratila kući, vrata su bila širom otvorena a moje ćerke uplakane. Tada su mi rekle da je upao migrant sa sekirom u ruci, govorio im je nešto, ali nisu razumele. Uzeo je dva mobilna telefona i novčanik - priča Branislava, majka devojčica i kaže da je pobegao preko bašte, koja se nalazi neposredno u blizini pruge duž koje se migranti svakodnevno kreću u želji da nađu način kako da pređu granicu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Meštani ove ulice, kako ističu, stalno strepe od migranata, ulaze u njihova dvorišta, bašte uzimaju šta hoće. Sve ovo je bila kap, koja je prelila čašu, da opštinsko rukovodstvo donese ovakvu odluku.

- Fizički obračuni, pljačke, ovo nije prvi put. Mi nećemo biti taoci, migranata. Bili smo dobri domaćini, ali nećemo dozvoliti da neko zloupotrebljava dobrodošlicu.

-  Tražimo od svih nadležnih institucija, da se reši ovaj problem, a mi od naših zahteva odustati nećemo. To je da se zatvori prihvatni centar migranata u Šidu - izjavio Predrag Vuković, predsednik opštine Šid, posle vanredne sednice Saveta za bezbednost.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doberman

    8. april 2017 | 23:47

    zamisli da si otac, i navatas ove yogi vegane sa sekirom preko zenske dece, zamisli garavog! ostao bi samo zlatan zub u svinjskom izmetu, putovao bi u dzenet polako i sistematski, danima.

  • Pablo

    8. april 2017 | 23:33

    Mislim da je premijerova ideja fantasticna - da ih naselimo po opustelim selima Srbije. Onda nece strepeti samo ljudi u Sidu nego i u ostatku zemlje. Odlican nacin da iseli i one koji nisu otisli u beli svet bezeci od njegovih reformi i divnog, po njemu nikad boljeg, zivotnog standarda koji nam je servirao.

  • Rodja1

    8. april 2017 | 22:58

    Da Bog poživi gospodina Orbana, on zna i ume

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA