Mali anđeo (8) se izborio sa opakom bolešću, a onda ga je ubio muž njegove učiteljice: Deca su plakala u krvavim džemperima (FOTO)

U učionici gde se dogodila pucnjava bilo je 15 učenika sa posebnim potrebamam od prvog do četvrtog razreda, kao i dva odrasla saradnika

  • 0

Učiteljica i njen učenik (8) ubijeni su u ponedeljak ujutru u osnovnoj školi u San Bernardinu kada je njen muž počeo da puca u učionici, a potom je izvršio samoubistvo. Dva učenika koja su stajala iza učiteljice su ranjeni, a dečak po imenu Džonatan Martinez je proglašen mrtvim ubrzo po dolasku u bolnicu, prenosi latimes.com.

Masakr u školi u Kaliforniji: Nepoznati napadač pucao po učionici, ima mrtvih (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sedrik Anderson (53) ušao je u učionicu odeljenja dece sa posebnim potrebama i otvorio je vatru na svoju ženu Karen Smit (53) oko 10:30 časova pre podne, preneo je šef policije San Bernardina Džerod Burguan.

Majka ubijene učiteljice je rekla da su njena ćerka i napadač bili prijatelji četiri godine pre nego što su se venčali u januaru. Par je počeo da živi zajedno ali je učiteljica ubrzo odlučila da napusti svog muža.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mislila je da je divan muž, ali je posle saznala da nije tako. Imao je on druge motive. Kada ga je ostavila, tu je počeo problem, on je nakon toga postao kao druga ličnost. Htela je da se razvede od njega - rekla je majka.

Ističe da je njena ćerka bila dobra osoba i hrišćanka. Dodaje da je volela boga i da je bila dobra učiteljica.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Poznanica ubijenog dečaka kaže da je on bio pravi anđeo koji je uspeo da se izbori sa teškim zdravstvenim stanjem, a samo par godina kasnije život mu je prekinut na ovako tragičan način.

U učionici gde se dogodila pucnjava bilo je 15 učenika sa posebnim potrebama od prvog do četvrtog razreda, kao i dva odrasla saradnika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Policija je prenela da su učiteljica i njen muž bili u braku svega nekoliko meseci, ali da su bili veoma "otuđeni", prenosi latimes.com.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Napadač je bio naoružan pištoljem visokog kalibra i imao je kriminalnu prošlost. Bio je više puta hapšen zbog posedovanja droge i oružja, kao i nasilja u porodici.

Marisa Peres (9) bila je u učionici kada je počela pucnjava. Devojčica je nakon incidenta još uvek nosila džemper isprskan krvlju. Plakala je dok je grlila majku i pričala o napadu koji je preživela.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Dečak je ušao sa pištoljem i počeo je da puca. Sakrila sam se ispod stola, a onda sam videla da je učitelj otrčao, pa sam i ja pošla za njim. Moj prijatelji i učiteljica su ubijeni - rekla je ona.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Njena majka Elizabet Perez ljuta je zbog nedostatka informacija o tome šta se dešavalo u školi. Nije znala šta je sve njena ćerka videla dok nije došla do škole. Učenici su evakuisani, a njena ćerka joj je odmah potrčala u zagrljaj.

- Mama i dalje imam krv na svom džemperu - rekla je mala Marisa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Majka je za učiteljicu imala samo lepe reči, ali joj nije jasno kako je napadač mogao sa pištoljem da dođe do učionice gde su se nalazila deca.

Naoružani policajci nisu razmešteni po osnovnim školama u ovoj oblasti. Napadač je dobio pristup učionici nakon što je rekao osoblju škole da mora nešto da dostavi svojoj ženi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Nije neobično da supružnik dobije pristupu školi ako mora da se sastane sa svojim partnerom - rečeno je u policiji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prošlog leta rukovodstvo škole je prošlo oboku u slučaju ovakve pretnje. Nastavnici su pratili uputstva sa treninga i većina učenika je bila van opasnosti posle nekoliko minuta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Škola će biti zatvorena u utorak i sredu, a nastava privremeno može da se izmesti na drugu lokaciju s obzirom da je zgrada škole i dalje mesto zločina.

O napadaču Sedriku Andersonu pričaju da je bio pastor koji je prisustvovao sastancima zajednice u Južnoj Kaliforniji, prenosi latimes.com.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dodaje se da je bio duboko religiozan čovek ali da nije bilo naznaka da je sposoban da počini ovu vrstu nasilja. Međutim, policijski dokumenti govore potpuno suprotno.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pucnjava je potresla roditelje i decu, pa sada više niko nije siguran koliko su njihovi mališani zapravo bezbedni u školi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daljinac baner

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA