Aleksa (9) iz Niša ima najveće srce na svetu: Svoje dragoceno blago poklonio je drugarima (FOTO)

- Mnogo znači kada shvatite da kod dece postoji svest o problemima njihovih vršnjaka - rekla je volonterka ovog centra

  • 2

Devetogodišnji Aleksa Dimitrijević iz Niša održao je svojevrsnu lekciju iz humanosti čitavoj naciji jer deci prema kojima je život bio surov, danas poklonio svoje najdragocenije blago, svoje igračke. On je stotine raznovrsnih igračaka namenio deci u Sigurnoj kući i mališanima koji zbog lečenja od karcinoma borave u Roditeljskoj kući NURDOR –a.

Porodica Stojanović iz Niša otišla je na drugi kraj sveta, i tamo svoje goste dočekuju PRAVOM SRPSKOM GIBANICOM (FOTO)

Popila "domestos" zbog trojke iz matematike: Svi detalji trovanja devojčice iz Niša (FOTO)

- Smatram da sam dovoljno odrastao i da mi ne trebaju ovolike igračke. Želeo sam da nekako i ja doprinesem da se ta deca za koju znam da im je mnogo teško, osećaju bolje. Nadam se da će im biti lepo da se igraju mojim igračkama - kazao je plemeniti mališan prilikom primopredaje poklona i dodao je da je donacija bila njegova odluka a da su mu roditelji samo pomogli da odluči kome će darovati igračke skupljane od ranog detinjstva.

Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće pohvalila je gest malog Nišlije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ovaj potez nam govori kakva deca treba da budu, i kakve treba da budu porodice da bi nastajali ovakvi ljudi. Naši mališani su se oduševili kada su čuli da će za Uskrs dobiti poklone i odlučili da se Aleksi zahvale na svoj način, crtežom koji ću mu u njihovo ime uručiti – rekla je Šćekićeva.

Na donaciji se zahvalila i volonterka NURDOR –a Dana Mitrovska.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Mnogo znači kada shvatite da kod dece postoji svest o problemima njihovih vršnjaka. Nama je svaka donacija dobrodošla, posebno nam znači novac jer nam treba još 17 miliona dinara da dovršimo dečju Hematoonkologiju – objasnila je Mitrovska.

U Sigurnoj kući trenutno boravi šestoro dece dok u Roditeljskoj kući NURDOR –a u svakom trenutku bude po troje, četvoro mališana koji su na ambulantnoj terapiji.

Daljinac baner

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    13. april 2017 | 13:49

    Svaka cast.Sutra ce nesto postati od ovog deteta.Bravo roditelji!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA