Sneg blokirao Evropu, iz sata u sat sve gore: Pravo nevreme tek stiže do kraja nedelje (FOTO) (VIDEO)

Širom Evrope izdaju se upozorenja za vozače da voze pažljivo

  • 6

Čehe i Poljake danas je na putevima neprijatno iznenadio sneg u aprilu - kada mu vreme nije, kao i haos u saobraćaju, posebno što su mnogi vozači disciplinovano već zamenili zimske gume na automobilima za letnje.

Pao sneg u Hrvatskoj: Zabelelo se nadomak Zagreba, i padaće još do kraja nedelje!

U belo, snežno jutro probudili su se nakon tmurne hladne, kišne noći i žitelji Varšave u susednoj Poljskoj, gde su se zabeleli travnjaci i drveće, krovovi, parkirani automobili, iako se zbog temperatura viših od nule sneg brzo topi.

Ljudi Varšavi zabavljaju se crtajući poruku "proleće" i cvetiće prstom po automobilima prekrivenim tankim snežnim prekrivačem.

Upozorenje su izdali i slovenački meteorilozi savetuju vozačima da budu vrlo oprezni u saobraćaju.

I širom Hrvatske stiglo je najavljivano pogoršanje vremena. Tako je u sedam sati ujutro u Požegi, Kninu, Đakovu, Županji, kao i u Vinkovcima izmereno svega 2 stepena Celzijusa!

U Zagrebu je izmereno 7 stepeni, a na Sljemenu je pala i susnežica. U Šibeniku je u 7 sati izmereno 6 stepeni, kao i u Metkoviću, u Zadru je izmereno 8, u Splitu 10 stepeni, kao i u Dubrovniku.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA