Teroristički napad u Parizu ide u korist Marin Le Pen: Kruže teorije zavere kako je sve isplanirao Putin kako bi joj pomogao da pobedi

Marin le Pen često je tokom kampanje pričala o imigracionoj politici, islamskom fundamentalizmu i bezbednosti, a svetski mediji je često ističu kao novu osobu koja na talasu populizma i desničarske retorike želi da dođe do vlasti

  • 3

Predsednička kandidatkinja ultradesničarske stranke u Francuskoj Marin le Pen mogla bi najviše da "profitira" od sinoćnjeg napada u Parizu, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Osumnjičeni za napad na Jelisejskim poljima predao se policiji: I dalje vlasti ne žele da objave njegovo ime

Prema njihovim navodima, moguć je i obrt, tj. da se glasači okrenu "iskusnom konzervativnom političaru", Fransoa Fijonu, kome je popularnost znatno opala zbog nedavnog skandala i optužbi o nepotizmu.

Četiri glavna kandidata na francuskim predsedničkim izborima su prema istraživanjima javnog mnjenja veoma blizu jedni drugima, dok više miliona građana za sada nije odlučilo kome će poveriti svoj glas.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

BBC ističe da je previše rano kako bi se prave posledice napada na izbore procenile, ali da su centrista i krajnji levičar, Emanuel Makron i Žan-Luk Melanšon "svesni da ih malo ljudi vidi kao teškaše kada je reč o bezbednosnoj politici".

Marin le Pen često je tokom kampanje pričala o imigracionoj politici, islamskom fundamentalizmu i bezbednosti, a svetski mediji je često ističu kao novu osobu koja na talasu populizma i desničarske retorike želi da dođe do vlasti.

- Saosećam i stojim uz naše bezbednosne snage koje su opet bile meta - napisala je ona na Tviteru.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Fijon je na istoj društvenoj mreži takođe odao počast "bezbesnosnim snagama koje žrtvuju svoje živote kako bi zaštitili naše".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nezavisni kandidat Emanuel Makron rekao je na televiziji da je "prva dužnost predsednika da štiti" i izrazio solidarnost za policijom. Le Penova, Fijon i Makron otkazali su sve događaje u kampanji za petak.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Odmah posle napada na društvenim mrežama su počele da kruže i brojne teorije zavere vezane za još jedan u nizu terorističkih napada u Parizu.

Neki smatraju da je sve delo ruskog predsednika Vladimira Putina, koji na taj način želi da pomogne Marin Le Pen da dobije izbore za predsednika.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Prema nekim mišljenjima u prilog toj tezi ide to da Marin Le Pen poštuje Putina i njegovu politiku.

Još uvek kruže priče da je Putin pomogao i Trampu da pobedi na izborima za predsednika Amerike, što je sada predmet istrage u SAD.

Pošto Marin Le Pen važi za jednog od favorita na izborima, ako pobedi mnogi smatraju da će to biti velika Putinova pobeda.

Printskrin: rt.com Printskrin: rt.com

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA