≫ 

Kamiondžija je rekao da nema šta da prijavi. Carinik je rutinski zadigao ciradu i našao pravo pravcato ZLATO, ali to nije sve! (FOTO)

Vozač kamiona, bugarski državljanin, u svojoj izjavi je rekao da jeste prisustvovao utovaru, ali da nije proveravao sadržinu svake kutije, kao i da je po otkrivanju prekršaja kontaktirao svoje poslodavce i da je dobio objašnjenje da se radi o kozmetičkom proizvodu za zatezanje lica

  • 2

Carinski službenici su 24. aprila 2017. godine, na terminalu graničnog prelaza Batrovci, zaplenili 767 flašica sa pločicama brazilske zlatne prašine, čija je preliminarno procenjena vrednost skoro 6.000 evra.

Carinik je prišao "mercedesu" radi rutinske kontrole. Putnici su prijavili samo ručni prtljag, a on je pogledao unutra i - FRAPIRAO SE!

VELIKA ZAPLENA: Kamiondžiji oduzeto preko 30.000 paklica cigareta, a nelegalan tovar otkriven je sasvim slučajno! (FOTO)

Prekršaj je otkriven na ulazu u Srbiju, kada je za detaljan pregled izdvojen kamion bugarskih registarskih oznaka, natovaren različitom robom u Barseloni namenjenoj našem tržištu.

Uredno prijavljeni elektrogeneratori, laboratorijska oprema, dodaci ishrani, repromaterijal za tekstilnu industriju, obuća, rasvetna tela, nameštaj bili su zapečaćeni hrvatskim carinskim obeležjima.

Foto: Uprava carina Republike Srbije Foto: Uprava carina Republike Srbije

Detaljnom kontrolom tovarnog prostora, pored prijavljene robe pronađene su i dve kartonske kutije sa 767 staklenih flašica, od kojih je svaka bila posebno uvijena u stari novinski papir.

U njima se nalazila materija žute boje u pločicama nalik na zlato. Na papirnoj etiketi koncem pričvršenoj za zatvarač svake flašice piše da je sadržina sertifikovana kao "brazilska zlatna prašina".

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Vozač kamiona, bugarski državljanin, u svojoj izjavi je rekao da jeste prisustvovao utovaru, ali da nije proveravao sadržinu svake kutije, kao i da je po otkrivanju prekršaja kontaktirao svoje poslodavce i da je dobio objašnjenje da se radi o kozmetičkom proizvodu za zatezanje lica.

 

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Sporna pošiljka je privremeno zadržana dok se ne okonča prekršajni postupak pokrenut pred nadležnim sudom.

 

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    26. april 2017 | 13:40

    Bravo za carinike ..svaka cast ..kontrila stroga isplati se..

  • @ KiKi

    26. april 2017 | 13:29

    Dobar odgovor na pitanje To što je on vozio se ne prijavljuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA