≫ 

AKO HAOS U MAKEDONIJI NE STANE: Evo kako ćemo ove godine morati u Grčku na more

Treba napomenuti i to da za razliku od Makedonije, zeleni karton nije potreban u Bugarskoj i Grčkoj

  • 44

U slučaju da se neredi u Makedoniji ne smire do početka sezone godišnjih odmora, to će predstavljati problem i za građane Srbije koji kolima prelaze njenu teritoriju.

Rasprodati svi prvomajski aranžmani: Srbi roštiljanje zamenili putovanjima

Kako su "Večernje novosti" posavetovale, naši građani koji se upute ka Grčkoj za alternativni pravac bi mogli da izaberu Bugarsku.

- Ukoliko se na put ide preko Makedonije, recimo od Beograda preko Makedonije do Soluna ima 645 kilometara, a preko Bugarske 685. To nije drastično duža ruta, pogotovo što je u Bugarskoj skoro celom dužinom trase auto-put - rekao je za ovaj list Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije.

On za najbržu i najbolju deonicu predlaže pravac auto--putem do Niša, zatim prelazak kroz Sićevačku klisuru do Pirota, a od Pirota do graničnog prelaza Gradina sa Bugarskom.

Foto-ilustracija: Tanjug/Aleksandar Ćirić Foto-ilustracija: Tanjug/Aleksandar Ćirić

- Tu treba kupiti vinjetu za korišćenje auto-puta kroz Bugarsku koja važi sedam dana i košta sedam evra. Od granice se dalje ide pravcem za Sofiju, ali na obilaznici ipak treba da se isključi na izlazu ka Blagoevggradu. Oznaka puta je A6 i E79 i prate se putokazi Pernik i Kulata. Posle toga više nema nepoznanica za naše vozače - ispričao je on.

Treba napomenuti i to da za razliku od Makedonije, zeleni karton nije potreban u Bugarskoj i Grčkoj.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA