Još jednog Afroamerikanca upucao je američki policajac. Imao je samo 15 godina (FOTO)

Džordan Edvards bio je odličan učenik srednje škole, a bavio se i atletikom

  • 5

Policija Teksasa ubila je dečaka Džordana Edvardsa (15), koji je prethodno izašao sa četiri druga iz kuće u kojoj se održavala žurka u predgrađu Dalasa.

 

AMERIKA NA NOGAMA: Ubijen policajac, trojica naoružanih napadača i dalje u bekstvu! (FOTO) (VIDEO)

 

Na vozilo u koje je Edvards ušao sa drugarima policajac je ispalio nekoliko metaka, a jedan je pogodio dečaka u glavu, navode zvaničnici.

 

Prema izveštajima, policajci su se odazvali na poziv oko 23 sata, da "nekoliko pijanih maloletnika šeta naokolo". Kada su stigli, navodno su čuli nekoliko pucnjeva i svađu, a automobil je "agresivno išao ka njima". Tada je jedan od policajaca ispalio nekoliko hitaca, ranivši Džordana Edvardsa, koji je sedeo na mestu suvozača. Ubrzo je preminuo u bolnici od ranjavanja.

 

Policija nije saopštila ime policajca koji je pucao, ali je rečeno da je on na "administrativnom odsustvu". Zvaničnici policije su izjavili saučešće porodici dečaka.

 

Foto: Mesquite Independent School District

Foto: Mesquite Independent School District

 

Ali, advokat porodice, Li Merit negira navode policije da je bilo "pijanih maloletnika" i navoda o agresivnom ponašanju. Prema njegovim rečima, u pitanju su izmišljotine i lažne tvrdnje.

 

Merit navodi da je vozač automobila pokušavao da ga isparkira kada je neko, "ko je delovao kao policajac", počeo da ih psuje istovremeno ih zaslepljujući baterijskom lampom. Pre nego što je vozač stigao da reaguje, u automobil je ispaljeno nekoliko hitaca.

 

- Po policajca nije bilo nikakve opasnosti, jer nije bilo nikakvog oružja. A tvrdnja da je auto krenuo agresivno ka policajcu smišljena je da bi se opravdalo ubistvo - smatra Merit.

 

Džordan Edvards bio je odličan učenik srednje škole, a bavio se i atletikom.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Izvor: nbcnews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    2. maj 2017 | 07:22

    Zamisli da se ovo desava kod nas? Pa bombardovali bi nas 10 puta vec zbog krsenja prava manjina ili ko zna kog razloga koji bi izmislili. Sad bi po toj logici Rusija i Kina trebale da bombarduju Ameriku zbog ugnjetavanja manjina. Doci ce valjda i to vreme kad ce neko njima da cita lekcije.

  • Cika Velja

    2. maj 2017 | 09:20

    Jako zalosno,ali ne verujem nikom!!!

  • Zoki

    2. maj 2017 | 05:17

    E sada će Afroamerikanci da im pokažu svoga boga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA