≫ 

Ovaj čovek opasno ugrožava Bila Gejtsa na mestu najbogatijeg čoveka na svetu: Razlika je samo pet milijardi

Samo tokom ove godine Bezos je "bolji" za 14,2 milijarde dolara i među prvih 10 svetskih bogataša može da mu konkuriše samo Mark Zakerberg sa 14,6 milijardi dolara

  • 4

Skok cena Amazonovih deonica krajem prošle nedelje doneo je dodatnih 3,3 milijardi dolara njegovom osnivaču Džefu Bezosu. Time je on prvi put prešao granicu od 80 milijardi dolara, pokazuje Blumbergov indeks milijardera.

Amazon traži 5.000 radnika za rad od kuće: Plata 1.600 evra, a uslovi su savršeni!

Ali, Bezos je time došao na manje od pet milijardi dolara razlike od najbogatijeg čoveka na svetu Bila Gejtsa. Amazonove deonice poskupele su u prošli četvrtak gotovo 50 dolara i dosegle cenu od 918,38 dolara. U petak je cena ojačala dodatnih 0,7 posto na 924,99 dolara.

Razlog rasta cena deonica je skok prodaje od 23 posto na 35,7 milijardi dolara i zaradu po deonici od 1,48 dolara. Pritom, Amazon očekuje i bolju prodaju u ovom tromesečju. Inače, Džef Bezos je jedan od milijardera kojem je imovina najviše rasla unutar Blumbergovog indeksa.

Od početka njegovog izračunavanja u martu 2012. godine prvi čovek najvećeg internetskog trgovca bogatiji je za 65,2 milijarde dolara.

Foto: Profimedia/INSTAR Images Foto: Profimedia/INSTAR Images

Samo tokom ove godine bolji je za 14,2 milijarde dolara i među prvih 10 svetskih bogataša može da mu konkuriše samo Mark Zakerberg iz Fejsbuka koji se obogatio za 14,6 milijardi dolara.

Poređenja radi, vodećem Bilu Gejtsu imovina se tokom ove godine uvećala za 4,8 milijardi dolara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA