POKORILI BALKAN: Mladi genijalci osvojili šest medalja i vratili se u Srbiju!

U konkurenciji je bilo ekipa iz 20 zemalja. Tim naših matematičara osvojio je ukupno šest medalja: dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane

  • 21

Na 34. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja se održala u Ohridu od 2. do 7. maja 2017. godine, tim naših matematičara osvojio je ukupno šest medalja: dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane. Takođe, oni su se pokazali i kao ekipa, jer su osvojili drugo mesto!

BRAVO, DECO: Srpski srednjoškolci opet briljirali na matematičkoj Olimpijadi i vratili se sa medaljama

Srpski genijalci vratili su se danas u Beograd, gde ih je na aerodromu "Nikola Tesla" sačekao direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

Aleksa Milojević je apsolutni pobednik s maksimalnim brojem poena, a ovo mu je drugi put zaredom da se okitio zlatom.

- Sjajan je osećaj kada i posle prošle godine ponovite ovakav uspeh, prosto to dokazuje da je vaš rad konstantan kroz jedan vremenski period i daje jednu dobru sliku o spremnosti. Takmičenje je bilo zanimljivo, zadaci su bili zanimljivi i vrlo mi se svidelo da ih radim - rekao je ovaj učenik za RTS.

Njegov zlatni kolega Igor Medvedev baglasio je da je konkurencija bila izrazito jaka.

Foto: Marko Todorović, Pixabay Foto: Marko Todorović, Pixabay

- Ipak sam uspeo da osvojim tu zlatnu medalju. Trud se isplatio i nadam se prolasku na Internacionalnu matematičku olimpijadu - objansio je on.

Marko Medvedev osvojio je srebrnu medalju, uz komentar da je organizacija bila sjajna.

- Sve je bilo kako treba. Zadaci su bili lepi i uradili smo najbolje što smo mogli - naglasio je on.

Pavle Martinović, nosilac srebra, naglasio je da je zadovoljan rezultatom, ali da uvek može bolje.

Jelena Ivančić i Nikola Pavlović, vlasnici bronzanih medalja, naglasili su da je bilo lepo, da svaki zadatak vredi 10 poena, a da im je za četiri zadatka trebalo četiri i po sata.

Lideri tima bili su Dušan Đukić i Bojan Bašić, u konkurenciji je bilo ekipa iz 20 zemalja, a za dve nedelje ovi mladi olimpijci boriće se za plasman u nacionalnu ekipu koju na leto očekuje takmičenje na svetskoj matematičkoj olimpijadi u Rio de Žaneiru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA