Sestričina Marin Le Pen opasnija od cele svoje porodice: Žestoko kritikovala tetku nakon poraza, želi da dovrši šta je njen deda započeo (FOTO)

Marion je u parlament ušla sa 22 godine, a već se priča da je “slika i prilika” svog dede osnivača Nacionalnog fronta Žan-Mari Le Pena

  • 0
Foto: Guliver/Jeff J Mitchell/Getty Images Foto: Guliver/Jeff J Mitchell/Getty Images

Marin Le Pen izjavila je sinoć da će transformisati Nacionalni front pre parlamentarnih izbora u junu, prenosi Independent, a u Francuskoj se već nazire ko bi mogao da je zameni.

Zašto je Le Penova izgubila na izborima? Otac i sestričina su je iskritikovali zbog nekoliko stvari, možda je u baš njima odgovor

- Radi se o izboru između nacionalista i globalista koji će se predstaviti biračima u svakom okrugu u parlamentarnim izborima - rekla je Le Pen, i takođe izjavila da će osnovati "novu političku grupu".

Njena sestričina Marion Le Pen (27) rekla je za "L'Opinion" da bi podrška od 40 posto glasova bila "ogromna pobeda" za Nacionalni front, ali to se očigledno nije desilo budući da je njena tetka osvojila svega 33,94 odsto glasova građana Francuske.

Marion Marešal Le Pen, sestričina liderke Nacionalnog fronta Marin Le Pen. Foto: Tanjug / AP Marion Marešal Le Pen, sestričina liderke Nacionalnog fronta Marin Le Pen. Foto: Tanjug / AP

Još ekstremnija Marion mogla bi postati nova predsednica Nacionalnog fronta, smatraju stručnjaci. Ona je izabrana za zastupnicu u parlamentu 2012. i stavovi su joj ekstremniji od stavova njene tetke. Članovi stranke vide je kao osobu koja bi mogla Francusku dovesti do "Fregzita".

Marion je u parlament ušla sa 22 godine, a već se priča da je “slika i prilika” svog dede osnivača Nacionalnog fronta Žan-Mari Le Pena. Slava mlade Marion preti da zaseni tetku, čiji su stavovi mnogo manje radikalni. Žustro se zalaže za vrednosti “tradicionalnih familija” i protivi “gej brakovima”, a pripadnike svih veroispovesti u Parizu (uključujući i islamske) poziva da prihvate “pravi francuski identitet” koji je ukorenjen u hrišćanstvu.

- Mi nismo zemlja islama. Muslimani mogu biti u Francuskoj samo ako slede običaje i životni stil koji je oblikovan u 16 vekova hrišćanstva. U našoj zemlji ne nosimo veo i ne želimo džamije veličine katedrala - poručuje Marion le Pen, nova zvezda Nacionalnog fronta.

Foto: Wikipedia/Gauthier Bouchet,Foto-AG Gymnasium Melle, Papageno51 Foto: Wikipedia/Gauthier Bouchet,Foto-AG Gymnasium Melle, Papageno51

Marion Marešal le Pen, poslanica francuskog ultradesničarskog Nacionalnog fronta, svoju tetku je javno kritikovala i izjavila da se tetkino omekšavanje partijske pozicije prema pitanju evra dogodilo kasno tokom kampanje za predsedničke izbore i da ga francuski birači nisu dovoljno dobro shvatili, prenosi Rojters.

– Jasno je da postoje lekcije koje treba naučiti. Marin le Pen je bila u pravu kada je govorila, iako je to stiglo kasno, da napuštanje evra nije preduslov u svim našim evropskim planovima i da bi održala referendum (o tome). Jasno je da nismo uspeli da se ovi izbori shvate kao referendum za ili protiv Francuske, referendum za ili protiv imigracije. Za ili protiv EU kakvu znamo – kazala je 28-godišnja poslanica.

Foto: Wikipedia/Gauthier Bouchet Foto: Wikipedia/Gauthier Bouchet

Dok neki tvrde da su izbori označili potpuni poraz Le Penovih, drugi smatraju da bi izbor Makrona mogao biti odskočna daska za ekstremnu desnicu u budućnosti.

Inače, porodica Le Pen najpoznatija je postala zahvaljujući Žan-Mari Le Penu. Njega je na mestu predsednika nasledila ćerka Marin, a poslednjih godina u politiku se uključila i njegova unuka – Marion Marešal.

Foto: Wikipedia/ Rémi Noyon Foto: Wikipedia/ Rémi Noyon

Mediji navode da je Marion lepa, obrazovana i elokventna, da briljira u debatama i da je ultrakonzervativna.

ONI MRZE SVE ŠTO NIJE FRANCUSKO: Šokiraćete se kada vidite za šta se najkontroverznija porodica Evrope zalaže (FOTO)

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA