≫ 

Policija na ulicama Zagreba i Splita: Narod šeta u znak podrške nerođenoj deci

Navodi se da je ovogodišnja povorka održana pod geslom "Za život, porodicu i Hrvatsku", a Hrvatska biskupska konferencija pozvala je na molitvu za taj događaj

  • 2

U Zagrebu  se danas se okupilo oko 15.000 ljudi koji su učestvovali u "Hodu za život" u organizaciji desno orijentisanih nevladinih organizacija i verskih pokreta, a takav skup je održan je i u Splitu gde su učesnici sa razglasa slušali pesme proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona.

Ovako se slavi matura u Hrvatskoj: Za dom spremni! (VIDEO)

U službenom saopštenju stoji da je cilj ove šetnje skretanje pažnje na zaštitu života od začeća i zaštitu prava na život svakog čoveka.

U znak podrške nerođenoj deci, njihovim majkama, očevima i porodicama, u Hodu za život okupilo se više hiljada građana, a mesto hoda osiguravaju desetine pripadnika policije.

Hina navodi da je u hrvatskoj prestonici povorka išla od Trga Franje Tuđmana do Trga bana Jelačića uz poruku da treba štititi život od začeća do prirodne smrti.

 

Foto: Facebook/Hod Za Život Foto: Facebook/Hod Za Život

Navodi se da je ovogodišnja povorka održana pod geslom "Za život, porodicu i Hrvatsku", a Hrvatska biskupska konferencija pozvala je na molitvu za taj događaj.

Povorku su obezbeđivali organizatori i policija, a zaustavljena je nakratko neposredno pre Trga bana Jelačića jer je desetak aktivista koji se protive povorci blokiralo Ilicu sedajući na rutu prolaska učesnika "Hoda za život".

Nakon intervencije policije, koja je demonstrante uhapsila, povorka "Hod za život" došla je do Trga bana Jelačića gde je pripremljen muzički program.

Hrvatski portal index.hr prenosi da je među učesnicima splitske povorke koji su slušali Tompsonove pesme bio i župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja i čelnik županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ante Sanader, ogrnut zastavom "Hoda za život".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    20. maj 2017 | 12:08

    Puna podrska...bravo...svi na ulice ..dosta licemjernih cedoubica....niko nema pravo drugome oduzeti pravo na zivot...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA