Tramp je prvi predsednik SAD na najsvetijem mestu u Jerusalimu: Dok je stajao kod Zida plača, svima je zapao za oko jedan detalj (FOTO) (VIDEO)

Njegov potez je usledio posle globalne osude Melanije koja nije pokrila svoju glavu prilikom posete Saudijskoj Arabiji

  • 6

Donald Tramp je danas ušao u istoriju kao prvi američki predsednik koji je posetio Zid plača. On je to učinio tokom svog prvog predsedničkog putovanja svetom u društvu svoje supruge Melanije.

(UŽIVO) Tramp stigao u Izrael, Melanija blješti u belom: Obići će dva mesta u Jerusalimu, svetom gradu muslimana, hrišćana i Jevreja (FOTO)

Međutim, pored ovog poteza, retko kome je moglo da promakne da je on na svoju glavu stavio jarmulku ili kipu kojom Jevreji pokrivaju glavu.

Njegov potez je usledio posle globalne osude Melanije koja nije pokrila svoju glavu prilikom posete Saudijskoj Arabiji, što su mnogi iskritikovali, iako nije prva koja je to učinila.

Inače, američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas u Izraelu da je došao iz Saudijske Arabije, gde je tokom vikenda bio u poseti, sa novim razlogom za nadu da mir i stabilnost mogu biti postignuti na Bliskom Istoku.

- Tokom mog puta prethodnih dana, otkrio sam nove razloge za nadu. Imamo pred sobom retku priliku da donesemo bezbednost i stabilnost i mir u ovaj region, pobedimo terorizam i stvorimo harmoničnu budućnost, prosperitet i mir, ali to možemo da postignemo samo ako radimo zajedno. Ne postoji drugi način - rekao je Tramp, prenosi Rojters.

Na drugoj stanici njegovog prvog putovanja u inostranstvo kao predsednika SAD, Tramp će imati odvojene razgovore sa premijerom Benjaminom Netanijahuom i palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

Pogledajte fotografije iz Jerusalima:

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/A Foto: Tanjug/A

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA