Raste bilans žrtava na protestima u Venecueli: Demonstranti zapalili Čavezovu kuću iz detinjstva (FOTO) (VIDEO)

Paljenje kuće je bila kulminacija nereda i sukoba učesnika protesta sa pripadnicima nacionalne garde

  • 0

Demonstranti koji više od 50 dana protestuju zahtevajući ostavku predsednika Venecuele Nikolasa Madura zapalili su na zapadu zemlje kuću u kojoj je bivši lider Ugo Čavez proveo detinjstvo, saopštile su danas lokalne vlasti. Tužilaštvo je saopštilo da su juče dva mladića, od 22 i od 19 godina, ubijeni iz vatrenog oružja u saveznoj državi Barinas, a bilans mrtvih od početka protesta pre osam nedelja iznosi 51, javile su agencije.

Srbi su već prošli kroz ovo što se nama sada dešava, zemlja je u krizi, a neki hoće da je predaju SAD: Intervju sa ambasadorkom Venecuele (FOTO)

Osuđujući glad i represiju u zemlji, Madurovi protivnici su uništili najmanje pet spomenika podignutih u slavu Čavezu. Mentor sadašnjeg šefa države i osnivač Bolivarske revolucije umro je u martu 2013.

Nezadovoljni nestašicama osnovnih namirnica i lekova, ogromnom inflacijom i kršenjem ljudskih prava, demonstranti zahtevaju prevremene izbore.

Policija je u više navrata tokom protesta upotrebila suzavac, a demonstranti su odgovorili bacanjem kamenica i "molotovljevih koktela".

U gradu Barinas, demonstranti su juče zapalili kuću u kojoj je Čavez proveo detinjstvo, kao i niz vladinih zgrada.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Paljenje kuće je bila kulminacija nereda i sukoba učesnika protesta sa pripadnicima nacionalne garde.

Opozicioni lideri apeluju na svoje pristalice da se uzdrže od nereda, ali i tvrde da su za brojne napade i žrtve odgovorni pripadnici provladine milicije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Beta)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA