Velika konferencija u Novom Sadu koja se ne propušta

Kako ističe direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, izbor učesnika za ovogodišnju konferenciju je bio prilično težak, a razlog tome je što u zemljama regiona postoje izuzetni intelektualci evropskog i svetskog ranga

  • 5

Konferencija o regionalnoj stabilnosti održaće se devetog juna 2017. godine u 12 časova u Kulturnom centru Novog Sada.

Ova konferencija predstavlja jednu vrstu okruglog stola, gde će na temu regionalne stabilnosti, saradnje i dobrih odnosa na postjugoslovenskim prostorima, govoriti vrsni i eminentni intelektualci iz regiona, koji su priznati i izvan postjugoslovenskih i balkanskih okvira.

Reč je o stručnjacima iz različitih naučnih oblasti kao što su: književnost, filozofija, istorija, pravo, političke nauke, ekonomija… (prof. dr Tvrtko Jakovina; prof. dr Dejan Jović; politički filozof Dragoljub Kojčić; dr Ivo Visković; advokat i nekadašnji ministar pravde u Vladi Crne Gore Dragan Šoć; književnik Muharem Bazdulj; prof. dr Selmo Cikotić; etnolog i antropolog, prof. dr Božidar Jezernik i finansijski ekspert i direktor sektora u Narodnoj banci Crne Gore, dr Marijana Mitrović Mijatović). U susret konferenciji, direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović govorio je o idejnoj srži ovog događaja i očekivanjima KCNS-a kao organizatora.

Osnovna poruka konferencije jeste poruka mira, saradnje i stabilnosti iz kojih proističe bolji i kvalitetniji život za ljude u regionu. U planu je da se konferencije, ovakve ili slične tematike, održavaju svake godine u isto vreme, s proleća i to na Tribini mladih – rekao je Panaotović.

Foto: Promo Foto: Promo

Kako ističe Panaotović, izbor učesnika za ovogodišnju konferenciju je bio prilično težak, a razlog tome je što u zemljama regiona postoje izuzetni intelektualci evropskog i svetskog ranga – No, pošto se konferencija očekuje i u godinama koje slede, mnogi od onih koje smo želeli da pozovemo ove godine, a nismo, pozvaćemo sledeće – istakao je direktor Kulturnog centra.

Naposletku, Panaotović je uputio srdačan poziv Novosađanima i svim ljudima dobre volje, istakavši značaj njihovog interesovanja i prisustva ovoj konferenciji.

Učesnici ovogodišnje Konferencije iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo, izvanredno znanje i obrazovanje, a poznati su široj javnosti u regionu. Posetioci će imati priliku da čuju zanimljivo, kvalitetno, sadržajno i primereno izlaganje svakog učesnika, te smo uvereni da će na Konferenciji mnogo toga naučiti i sa iste otići zadovoljni - naglasio je Panaotović.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    23. maj 2017 | 13:17

    Sve čestitke Kulturnom centru što organizuje ovako lep i bitan događaj. Definitivno ću posetiti događaj.

  • Dobrila

    23. maj 2017 | 12:25

    Sve pohvale za rad Kulturnog centra Ns.

  • Violeta

    23. maj 2017 | 12:25

    Veliki uspeh za Kulturni centar Novog Sada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA