Trampa napao ceo svet zbog poruke u Muzeju holokausta: Jevreji nikada neće zaboraviti šta je napisao o smrti 6 miliona ljudi (FOTO)

Svi se pitaju o čemu je mislio...

  • 4

Dok je bio u Izraelu, američki predsednik Donald Tramp je posetio i Muzej holokausta Jad Vašem posvećenom 6 miliona Jevreja nastradalih tokom Drugom svetskog rata, kao i mnogi njegovi prethodnici i drugi svetski zvaničnici.

Fotografija koja može da pomogne da se sazna prava istina o vezi Putina i Trampa: Na njoj je i Emir Kusturica (FOTO)

Međutim, ono što je on napisao u knjizi utisaka mnogo odskače od poruka većine posetilaca.

Naime, Tramp je napisao sledeće: "Velika čast je što sam bio ovde sa svim svojim prijateljima. Ovo je neverovatno i nikada neću zaboraviti."

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Njegova veoma kratka poruka pre priliči poseti nekom zabavnom parku, a ne muzeju posvećenom žrtvama holokausta, smatraju mnogi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kratkoća Trampove poruke može se objasniti činjenicom da je Tramp bio u žurbi jer je poseta Izraelu trajala samo 27 sati, a ceremonija u Holu sećanja u Jad Vašemu s izjavama oko pola sata, zbog čega je odmah kritikovan da omalovažava centar.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Poređenja radi, bivši predsednik SAD Barak Obama je ispisao celu stranicu knjige izrazivši svoju zahvalnost i divljenje ovoj instituciji koja čuva sećanje na tragediju koju niko ne sme da zaboravi i koja se ne sme ponoviti.

Obama je 2013. godine pola sata više bio u Jad Vašemu, podseća Vašington post i dodaje da je on i ranije posetio taj memorijal 2008. godine, dok je bio senator i nadmetao se za predsednika.

On je tada zapisao u knjizi posetilaca: "Zahvalan sam Jad Vašemu i svima onima odgovornim za ovu izvanrednu instituciju. U vreme velike opasnosti i obećanja, rata i razdora, blagosloveni smo što imamo tako snažno podsećanje na potencijal čoveka za veliko zlo, ali takođe za našu sposobnost da se uzdignemo iz tragedije i popravimo naš svet."

"Neka naša deca dođu ovde i saznaju ovu istoriju, kako bi ona mogla da dodaju svoj glas i proklamuju: nikad više. I neka se mi sećamo onih koji su stradali, ne samo kao žrtava već kao pojedinaca koji su se nadali i voleli i sanjali poput nas i koji su postali simboli ljudskog duha", upisao je Obama.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    24. maj 2017 | 16:41

    Za prvu blic posetu dosta je.

  • svakom po malo

    25. maj 2017 | 21:13

    nije imao vremena da dugo pise znajuci koliko je ratova po bliskom istoku i patnji u palestini uzrokovano izraelom

  • ATIMUS

    24. maj 2017 | 21:39

    Nisam znao da je tramp jevrein...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA