≫ 

Udvarači, pazite: Svako dobacivanje, laskanje ženi, se može tumačiti kao polno uznemiravanje, a za to možete u ZATVOR!

Dva nova dela Krivičnog zakonika koja na snagu stupaju 1. juna, odnose se upravo na proganjanje i polno uznemiravanje

  • 26

U slučaju da ženi udelite kompliment mimo njene volje ili da to radite napadno, rizikujete odlazak na robiju i to počev od četvrtka! 

Nove kazne za krivična dela u Srbiji: Ako vas neko prinudi na brak može da dobije 3 godine robije!

Srbija menja zakon: ZA PREBIJANJE ŽENE SLEDI ZATVOR, a ko vidi, a ne prijavi nasilje - platiće DEBELO!

Kako piše Informer, dva nova dela Krivičnog zakonika koja na snagu stupaju 1. juna, odnose se upravo na proganjanje i polno uznemiravanje.

- Polno uznemiravanje predstavlja svako dobacivanje, "slobodnije" ponašanje, pa čak i laskanje ukoliko je protiv volje žene i za to delo propisana je novčana kazna ili zatvor do šest meseci.

- Proganjanje, sa druge strane, podrazumeva slanje poruka, zivkanje telefonom, praćenje ili sačekivanje ispred kuće ženske osobe i onaj ko to radi rizikuje da dobije tri godine robije.

Stručnjaci smatraju da su ova krivična dela uvedena zbog zaštite žena, ali da ostavljaju veliki prostor za zloupotrebe i manipulacije.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić kaže da će ova krivična dela biti primenjiva samo ako "ugrožena strana" stavi do znanja da joj takav način komunikacije ne prija.

- Kad god postoji normalan i željen odnos između dve osobe, to je nešto što je dozvoljeno. Ukoliko jednoj od strana u toj društvenoj interakciji to ne prija, gde to jasno stavlja do znanja, mi onda možemo da govorimo o granicama koje su pređene i o eventualnom postojanju krivičnog dela - rekao je on za ovaj list.

Stručnjaci ipak smatraju da bi bilo dobro napraviti razlike između bontona, nekulture i uznemiravanja kako bi se izbegle zloupotrebe zakona.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    29. maj 2017 | 07:46

    Sta znači udeliti kompliment mimo njene volje? Da li to znači da žena treba da obavesti muškarca da želi kompliment, pa ovaj u tom slučaju počne sa komplimentima. Kakav je kompliment koji se deli na zahtev osobe kojoj se upucuje? Vi izgleda nesvesno ili pak svesno utičete na smanjenje stvari koje cine život zarad stvari koje život čine paklom. Država nije u stanju da svi zaposleni budu prijavljeni, niti da radnici na svom poslu imaju osnovna prava: radno vreme, prekovremeni sati, praznici, uslovi za rad. Ali zato ste spremni da unesete strah od zaljubljivanja, da slučajno neko ne nađe srodnu dušu jer ste vi okruženi starletama i plejbojima jer ste i vi nekada u svom životu zarad karijere odbili svoju srodnu dušu pa velite kako ona sirotinja bez novca, karijere a nasmejani! Ostavite ljude na miru prestanite crv sumnje i razdora da im podmecete. Ljudi volite se u inat državi i evropskoj uniji sa zakonima protiv prirode postojanja

  • Đovani

    29. maj 2017 | 08:26

    Sada ce svaka povredjena tj. Ostavljena, da se njari po sudu, ovakve gluposti samo u Srbiji ima.

  • Anonymous

    29. maj 2017 | 08:16

    Danas devojci vise ne mozes ni da pridjes, odmah tvorza. U sta se pretvorio ovaj svet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA