≫ 

Putin stigao u Versaj: Makron ga dočekao kod zlatne kapije kao cara (FOTO)

Prema planu posete Francuskoj, Putin posle Versaja boraviti u Parizu, gde će posetiti ruski Kulturni i duhovni centar otvoren u oktobru prošle godine

  • 6

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin stigao je u Francusku na prvi sastanak sa novoizabranim predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Versajskoj palati.

Putin u Versaju 300 godina posle posete Petra Velikog

Ruski i francuski lideri prisustvovaće velikoj izložbi u Rojalnoj palati posvećenoj 300. godišnjici prvog putovanja ruskog cara Petra velikog u Francusku, navodi TAS S.

Prema planu posete Francuskoj, Putin posle Versaja boraviti u Parizu, gde će posetiti ruski Kulturni i duhovni centar otvoren u oktobru prošle godine.

Na dnevnom redu razgovora u Palati su poboljšanje rusko-francuskih odnosa, ekonomska i kulturna saradnja, diskusija o situaciji u Ukrajini, Siriji, Libiji i na Korejskom poluostrvu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Putin je poslednji put posetio Francusku novembra 2015. godine, kako bi učestvovao u međunarodnoj konferenciji o klimatskoj promeni u Parizu. Dva meseca pre toga, ruski predsednik učestovao je na sastanku lidera u Parizu.

Makron je tako]e  izjavio da je upotreba hemijskog oružja u Siriji "crvena linija", koja zahteva "hitan odgovor" iz Francuske.

- Na našoj strani postoji veoma jasna crvena linija, upotreba hemijskog oružja od bilo koga - rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Versaju, prenosi AFP.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da se ni jedan međunarodni problem ne može rešiti bez Rusije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Versaju istakao važnost Rusije u savremenom svetu, prenosi TAS S.

On je kazao i da veruje da dve države mogu da sarađuju po pitanju Sirije, kao i da želi da ojača saradnju u borbi protiv Islamske države, prenosi AP.

Makron je istakao i da želi demokratsku tranziciju u Siriji, ali ne po cenu "ratom razorene zemlje koja postaje propala država".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    29. maj 2017 | 16:21

    Francuska je, verovali ili ne,u teškoj ekonomskoj krizi. Samo što nije puklo.

  • Po

    29. maj 2017 | 14:54

    Ponovo će biti aktuelni nosači aviona i 2 mlrd dolara.Zbog toga je sav glamur oko dočeka.

  • Hemicar

    29. maj 2017 | 22:49

    Francuska je mozda u krizi, ali zato Nemacka nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA