≫ 

20 godina je primao mito u državnoj firmi i zaradio 22 miliona dolara: Sada će do kraja života da trune u zatvoru

Osuda Vanga Baona je jedna od sedam slučajeva korupcije u javnom sektoru u Kini, koji sveukupno broje 650 miliona kineskih juana (84,826.259.78 evra) vrednosti mita

  • 4

Bivši šef kineskog Zavoda za statistiku Vang Baoan osuđen je na doživotnu kaznu zatvora nakon što je optužen za više od dve decenije primanja mita u vrednosti iznad 22 miliona dolara.

Poslodavci sve više prete, pa raste broj uzbunjivača: Ljudi se i dalje plaše da prijave nepravilnosti!

Prema navodima suda u provinciji Hebei i kineske novinske agencije Sinhua, Vang je optužen zbog pružanja političkih usluga u zamenu za novac, seks, nekretnine i poslovne koncesije, prenosi AP.

Osuda Vanga jedna je od sedam slučajeva korupcije u javnom sektoru, koji sveukupno broje 650 miliona kineskih juana (84,826.259.78 evra) vrednosti mita, što je ogromna količina u poređenju sa relativno skromnim platama javnih službenika u Kini, ocenjuje agencija.

Foto: Tanjug/AP/Chinatopix Foto: Tanjug/AP/Chinatopix

Kontrola informacija kao što su poslovanje banaka i ekonomski rast na lokalnom nivou veoma se vrednuju u Kini čija vlada obično posluje u tajnosti, a zvaničnici se uglavnom procenjuju kroz sposobnost da ispune ciljeve ekonomskog razvoja, navodi agencija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA