≫ 

Košarkaši Jovine gimnazije na prijemu u Gradskoj kući!

Profesorica fizičkog vaspitanja Tatajana Mitrović vodila je košarkaški tim Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" kroz sva takmičenja u državi, kao i na Svetskom prvenstvu u Poreču

  • 0

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je u Gradskoj kući košarkaški tim Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" koji je kao državni prvak učestvovao na Svetskom prvenstvu srednjih škola u Poreču zauzevši šesto mesto u konačnom plasmanu.

- Velika mi je čast da pozdravim sportiste koji su najbolji mladi košarkaši u državi u školskom sportu. Njihov put do Svetskog školskog prvenstva nije bio nimalo lak, jer su osvojili opštinsko, okružno, međuokružno i republičko takmičenje. Ovo je jedan izuzetan rezultat, ponosni smo na učenike Jovine gimnazije i zahvalni smo Savezu za školski sport grada Novog Sada koji kontinuirano vodi računa o razvoju interesovanja za sport kod naše omladine. Grad Novi Sad je usvajanjem nove Strategije sporta stavio akcenat na poboljšanje školskog sporta. Vratili smo školske sale učenicima, maksimalno smo pomogli Savezu za školski sport, a Gradska uprava za sport i omladinu podržava i sve klubove i škole koje imaju svoja sportska udruženja. Čestitam im na lavovskoj borbi i na osvojenom 6. mestu na svetu, a posebno njihovoj profesorici Tatajani Mitrović koja je bila vođa ekipe – rekao je Ognjen Cvjetićanin poželevši mladim košarkašima još mnogo uspeha, kao i to da svoja iskustva prenose i na druge gimnazijalce, kako bi se pobednički niz nastavio pa da budu dočekani, kako je rekao, narednih godina kao svetski prvaci.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

Profesorica fizičkog vaspitanja Tatajana Mitrović vodila je košarkaški tim Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" kroz sva takmičenja u državi, kao i na Svetskom prvenstvu u Poreču.

- Momci su ostvarili veliki uspeh na najvećem takmičenju koje školski sport ima, i to je najbolji rezultat koji je naša Gimnazija ostvarila do sada. Ponosni smo na naše učenike i zahvalni smo Gradu na podršci koju bezgranično pruža Savezu za školski sport grada Novog Sada – istakla je Tatjana Mitrović.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA