OPET PADA CENA ROMINGA: Od 1. jula manji računi za telefon!

Ovo je treće veliko sniženje za dve godine

  • 3

Cene rominga u regionu, za Srbiju, Crnu Goru, BiH i Makedoniju, biće ponovo snižene od 1. jula, što je treće smanjenje za dve godine - najavljuje direktor Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL) Vladica Tintor.

KONAČNO: Zvaničan SMS o ukidanju rominga kruži Evropom, a tiče se i nas! (FOTO)

Kreće ukidanje rominga: Da li će nam biti jeftiniji pozivi ako kupimo njihove kartice?

Cena odlaznog minuta u romingu u regionu je trenutno najviše 24 centa, a dolaznog sedam. Od početka jula cene će biti snižene na 19 centi za odlazne pozive, a pet centi na dolazne. Na te cene se dodaje i PDV od 20 odsto.

Kada je i pitanju korišćenje interneta u regionu, maksimalne cene su trenutno ujednačene na 45 centi za megabajt, a od jula će biti upola niže, odnosno 20 centi po megabajtu, plus PDV.

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

Snižavanje prati ono što je predviđeno sporazumom između Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije, koji se sprovodi od jula 2015. godine. Tada su utvrđene maksimalne cene koju operateri mogu da naplaćuju u regionalnom romingu.

Podsećamo, pre mesec dana zemlje Evropske unije dobile su potvrdu da se njima i definitivno ukida roming od 15. jula ove godine.

Iako su se mnogi obradovali ovoj vesti i uveliko počeli da razmišljaju o uštedi tokom predstojećih letovanja, građani Srbije moraće, ipak, da sačekaju ulazak naše zemlje u Evropsku uniju.

Tek tad će na svojim telefonskim računima osetiti blagodeti odluke zemalja Unije o ukidanju rominga.

A dok se to ne dogodi, moraće da se pomire sa sniženjem cena koje važe samo u regionu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Брже боље осиромаши уз ав

    8. jun 2017 | 17:03

    Свуда пада цена само ова наша три оператера деру кожу с леђа

  • Francuz

    9. jun 2017 | 05:33

    Spas za Roaming je u VoIP telefoniji, na domaćem tržištu najbolji su Orion Ring+ sa fiksnim pozivnim brojem na dopunu, pa di se nađete u svetu dovoljno je da imate wifi konekciju i već razgovarate po lokalnim cenama a tako i dostupni po lokalnim tarfama, ili Globaltel.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA