Počuča nije ugrozio "Žene u crnom": Pravosnažno oslobođen optužbi

Apelacioni sud se složio sa mišljenjem Višeg suda da je Počuča svojom izjavom izrazio lično mišljenje te da nije želeo da ugrozi sigurnost "Žena u crnom", odnosno da nema dokaza da je izvršio krivično delo.

  • 13

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio bivšeg portparola Protivterorističke jedinice MUP-a Radomira Počuču optužbi da je izjavama na Fejsbuku ugrozio bezbednost članicama nevladine organizacije "Žene u crnom".

Počuča plakao nakon presude!

Tom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Počuča u decembru 2016. oslobođen optužbi.

Apelacioni sud se složio sa mišljenjem Višeg suda da je Počuča svojom izjavom izrazio lično mišljenje te da nije želeo da ugrozi sigurnost "Žena u crnom", odnosno da nema dokaza da je izvršio krivično delo.

"Žene u crnom" su za imovinsko pravni zahtev upućene na parnicu.

Foto: Facebook/Радомир Бата Почуча Foto: Facebook/Радомир Бата Почуча

Počuča je bio optužen da je 25. marta 2014. godine, u Beogradu, ugrozio sigurnost više osoba  Udruženja "Žene u crnom".

Prema nedokazanoj optužnici, to je uradio tako što je na društvenoj mreži Fejsbuk na svom profilu, preko svog ličnog računara postavio link sa vešću da organizacija "Žene u crnom" obeležava 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, uz koji je postavio poruku sledeće sadržine: "Mislim da ovo ne bi trebalo da se održi... Gospodo huligani, Delije, Grobari, Radovci, Firmaši, umesto da trošite pesnice između sebe, a veliki ste rodoljubi - udružite se i podelite...." zbog kojeg su članice udruženja "Žene u crnom" osetile strah za svoju bezbednost.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    9. jun 2017 | 20:07

    Ако, и треба.

  • Ivkec

    9. jun 2017 | 21:12

    Nazalost ne smes biti pravoslavac u svojoj Srbiji,a da mi sve zaboravljamo kacamo francuske zastave,hocemo premijerea pripadnicu nekog pola koje niko ne bi mogao da objasni svojoj deci sta to znaci,ceo zivot samo svoje pljujemo druge branimo e to smo ti mi Srbi cast izuzetcima

  • Blagoje Jovovic

    9. jun 2017 | 21:00

    A dal su se sudije i tuzioci upitali dali te moralne nakeze ugrozavaju moju i svaciju bezbednost javnim podrzavanjem terorizma i pozivom da se prizna Kosovo.Koje je delo uzimati pare od siptarskih terorista i trgovaca heroinom i organima Srba,za sirenje neverovatne mrznje prema _Srbima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA