Srbija ispred sveta: Na auto-putu od danas BESPLATAN WI-FI! Uskoro stižu nova iznenađenja!

Reč je o poslednjoj genereciji elektropunjača koji imaju instaliran i uređaj za besplatno korišćenje interneta. Na ovim punjačima moguće je u isto vreme puniti tri automobila

  • 11

Prva besplatna internet veza (wi-fi) na Koridoru 10 puštena je u rad na odmorištu "Jerina", na auto-putu od Beograda ka Nišu kod isključenja za Smederevo.

Radovi na Koridoru 10 pri kraju, ali neće sve biti gotovo 2017. godine

Spojen jedan od najimpresivnijih mostova kroz Grdeličku klisuru (VIDEO)

Kako se navodi u saopštenju Kabiineta potpredsednice Vlade, Zorane Mihajlović, to je prvi od ukupno 10 punktova na Koridoru 10 na kojima će svi vozači moći besplatno da koriste internet.

Besplatan internet biće dostupan na još četiri odmorišta na Koridoru 10: "Šimanovci 1" i "Šimanovci 2" (auto-put od granice sa Hrvatskom ka Beogradu u oba smera), "Feketić 1" i "Feketić 2" (auto-put od granice sa Mađarskom ka Beogradu u oba smera).

Početkom jula biće instaliran i prvi od ukupno pet punjača za elektro automobile.

Prvo na naplatnim stanicama "Šid" i "Preševo", a potom i na stanicama "Dimitrovgrad”, "Subotica jug" i kod bivše naplatne stanice "Bubanj potok" kod Beograda.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Reč je o poslednjoj genereciji elektropunjača koji imaju instaliran i uređaj za besplatno korišćenje interneta. Na ovim punjačima moguće je u isto vreme puniti tri automobila.

Uvođenje besplatnog interneta i punjača za elektro automobile na Koridoru 10 inicirala je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a projekat se sprovodi u saradnji sa JP "Putevi Srbije".

- Koridor 10 je za Srbiju najznačajnija saobraćajnica i želimo da ove letnje sezone kroz našu zemlju prođe još više vozača. Ne samo što je Koridor 10 najbolja i najkraća veza Istoka i zapadne Evrope, već želimo da, uvođenjem besplatnog interneta i punjača za elektroautobile, deonica kroz Srbiju bude i najmoderniji deo Koridora 10 - kaže potpredsednica Mihajlović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA