≫ 

Telegraf je bio u Specijalnom sudu: Pročitajte kako su se iz minuta u minut branili optuženi za ubistvo Bojovića i Vidakovića

- Došao sam čak sa drugog kontinenta kako bih prisustvovao ovom suđenju, čak primam i fizikalnu terapiju - rekao je Jovanović

  • 3

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje optuženima za ubistvo Nikole Bojovića  (39) i Miloša Vidakovića 2013. godine. Vladimir Jovanović, poznatiji kao Vlada Japanac, nekadašnji član Zemunskog klana, je na suđenju u svojstvu svedoka. Na suđenju danas pregledaju 58 video-snimaka iz Crne Gore, koji treba da rasvetle šta se desilo u danu kada je ubijen Vidaković.

17:40 Završeno suđenje. Novo ročište je zakazano za utorak, 13. jun. Očekuje se da se pojave još neki svedoci.

17:35 - Još jedna njegova gnusna laž je to što je rekao da je otišao po Ruskinju u 23 časa motorom, a na snimku se jasno vidi da je motor u to vreme parkiran - rekao je Delibašić i još jednom naveo da izjave koje Vojnović daje vređaju njegovu inteligenciju.

Na snimku broj 52 koji je zaveden kao "Vojnović i Novaković na izvršenju" ne može jasno da se da se tvrdi da su to njih dvojica, vidi se samo upaljeno svetlo na motoru.

Međutim, na snimku 56 koji je zaveden kao "Povratak Vojnovića sa izvršenja" vidi se kako Vojnović pritrčava Novakoviću koji je na motoru i kako odlaze.

- Ovo smo Novaković i ja - rekao je Miloš Vojnović, koji je na ranijim ročištima priznao da je ubio Miloša Vidakovića.

17:30 Vojnović je rekao da otišao po jednu Ruskinju oko 23 sata i da je došao u klub kod Delibašića. Kako navodi, on ga je slao 5 puta da ide da traži Vidakovića po Budvi.

- Navodno sam ga nakon 15 minuta od njegovog dolaska u klub poslao da traži Vidakovića. Kako kaže, tražio ga je nekih 25 minuta, pa se opet vratio u klub i tako nekoliko puta. Prema njegovim rečima, na kraju ga šaljem kod Novakovića jer navodno on zna gde je Vidaković. Onda smo navodno on i ja zajedno otišli do tog kafića i rekao mu: "Ovde je Vidaković" - rekao je Delibašić.

Prema rečima Miloša Delibašića, Vojnović bi ukupno tražio Vidakovića tri sata, a to se uopšte ne uklapa u priču i snimke.

- To je bila moja orijentacija. Nisam imao mobilni telefon ni sat - rekao je Vojnović.

17:20 Na redu je 52. snimak iz Budve, koji je zaveden kao "Vojnović i Novaković na izvršenju".

16:50 Delibašić smatra da Vojnović izjavljuje neke stvari koje vređaju njegovu inteligenciju.

- Vojnović je na početku tvrdio da smo Novaković, on i ja otišli kod Šaranovića po blagoslov da ubijemo Vidakovića. Kasnije je promenio priču. Rekao je da smo samo Novaković i ja otišli. Njegovo svedočenje se ne poklapa sa vremenom koje je na snimku - rekao je Delibašić.

16:30 Na jednom od snimaka vidi se kako je Vojnović vozio Delibašića na motoru.

Kada je sudija pitao Delibašića kako može da dozvoli nekome za koga tvrdi da je narkoman da odgovara za njegovu bezbednost, on je odgovorio:

- Pa on ceo život vozi, to su prilično male relacije. Ja mogu da dovedem ovde 20 svedoka da vam potvrde da je on narkoman, ali nema potrebe. To svi znaju - odgovorio je Delibašić.

TREBA DA BUDEM NA SLOBODI

16.20 - Po ovim snimcima ja bih trebao biti pušten iz pritvora, jer je u optužnici navedeno kako smo mi tri dana išli kod Šaranovića i jurili Vidakovića po Budvi. Ovi snimci upravo to demantuju - rekao je Delibašić.

- Smatram da se ovde radi o manipulaciji. Oni bitni momenti na snimcima su isečeni. Crnogorcima je trebao jedan dan da spakuju sve snimke, a ovi naši to ne mogu da urade ni za mesec dana - dodao je Delibašić.

16:15 Nastavljeno suđenje.

15.50 Počela pauza, suđenje se nastavlja u 16.15.

15:49 Vlada Japanac je rekao da nije znao da ga neko prati. On je naveo da već 10 godina ne čita novine i ne gleda televiziju.

15:45 Delibašić je u nekoliko navrata rekao da je prestao da se druži sa Vojnovićem zbog droge.

- Svima je poznato da se Vojnović drogirao, čak je u nekoliko navrata i govorio kako sam mu zabranjivao da to radi. Znao je da kaže: "Ja volim tako da se veselim po dva-tri dana, a njemu to smeta". Svi znamo šta znači kada se neko veseli dva, tri dana - rekao je Miloš Delibašić.

15:40 Za sada se na snimcima vide samo Vojnović i Delibašić.

58 SNIMAKA IZ BUDVE

15:30 Trenutno se pregleda 58 video-snimaka iz Budve. Na snimcima se vidi kuda su se kretali okrivljeni tih dana kada je ubijen Miloš Vidaković.

15:20 Vlada Japanac je rekao da ne poznaje nikoga od okrivljenih i da ne zna zašto je uopšte pozvan da svedoči.

- Došao sam čak sa drugog kontinenta kako bih prisustvovao ovom suđenju, čak primam i fizikalnu terapiju - rekao je Jovanović.

Na pitanje tužioca Milenka Mandića da li je možda čuo glasine da će ga ova kriminalna grupa likvidirati, Jovanović je odgovorio:

- Ne, nemam pojma. To vi treba da znate.

14:45  "Četiri osobe koje su sedele u kafiću kada je ubijen Miloš Vidaković zadobile su povrede".

- Slađana Nikolić je zadobila povredu ramena, Ognjen Popović ustrelnu ranu u predelu desnog stopala. Jovana Vujić je dobila zastrelnu ranu, a Jovana Gajić posekotinu u predelu leve butine - rekao je sudski veštak Zoran Stanković na današnjem suđenju.

14:30 Tri svedoka se nisu pojavila.

KO JE VLADIMIR JOVANOVIĆ?

Vladimir Jovanović je devedesetih godina bio poznat kao Soton, a danas kao Vlada Japanac. Godinama je poznat policiji po raznim krivičnim delima: iznudama, pretnjama, otmicama i izazivanju opšte opasnosti.

Pre 12 godina Jovanovića je zbog iznude 50.000 evra od vlasnika „Maksis taksija“ Nenada Mikića, tražila policija. Uspeli su da ga pronađu, ali je on pobegao. Naime, Japanac je sklon bežanju na zadnja vrata i zato iznajmljuje stanove u prizemlju ili na niskom prvom spratu. Policija iz nekog razloga nije pokrila dvorište, pa im je on umakao. Bio je u bekstvu u Makedoniji, pa u Italiji, ali je 2009. godine izručen Srbiji, pa je "odležao" dve godine.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

 KAKO JE DOŠLO DO OVOG UBISTVA

Miloš Vidaković je ubijen 2. jula 2013. godine u Budvi, a Nikola Bojović 29. aprila 2013. u Beogradu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Podsetimo, na prethodno održanom ročištu, 22. maja, svedok koji je priveden iz zatvora, Strahinja Stojanović, nije želeo da svedoči.

On je kum ubijenog Vidakovića i bio je nedostupan sudu, pošto je bio u bekstvu, a Srbiji je izručen u aprilu i sproveden u zatvor u Sremskoj Mitrovici na izdržavanje kazne.

On je sudu tada rekao da nema nikakva saznanja o ubistvima, niti o ijednom krivičnom delu, te da neće odgovarati ni na jedno pitanje.

Telegraf od početka prati suđenje za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. Pročitajte i:

Videla sam svojim očima kad su upucali Nikolu, izdržao je 8 metaka na nogama: Zavladao je muk u beogradskoj sudnici

Suđenje za ubistvo Nikole Bojovića: Prikazan snimak likvidacije

Suđenje za ubistvo Nikole Bojovića: Majka Miloša Vojinovića neutešna - sin mi je postao ubica!

Daljinac baner

(K. B. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    12. jun 2017 | 17:31

    Vlada Japanac ne cita novine i ne gleda TV, zato i ne zna da je tezak kriminalac , mada sudije sudeci po presudama koje mu daju misle da je on vise ljubitelj ikebane , bonsaija , fengsuia i " borilackih vestina .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA