Pala srpska banda kradljivaca renoa: Ukrali 31 auto, šteta 350.000 evra

Mesecima "operisali" po Parizu i Beču

  • 6

Austrijska policija razbila je bandu Srba koji su u Francuskoj i Austriji krali vozila marke reno. Pre nego što su počeli da "operišu" po Beču u decembru prošle godine, krali su automobile u Parizu. Uhapšeno je sedam kradljivaca, saopštila je policija.

Policija uspela da spase jednu devojku na Kosovu: Uhapšeni Albanci zbog trgovine ljudima

Pažnju čuvara reda u Austriji izazvana je naprasnim rastom krađa vozila marke reno od decembra. Prvi trag ih je odveo do srpske bande, koja je do tada bila aktivna u Parizu, a preusmerila je svoje delovanje na Austriju.

Početkom godine policija je uhapsila dvojicu, koje je zatekla sa ukradenim automobilima. Tada su uhapšeni srpski državljani u starosti od 22 i 23 godine. Kod njih je policija pronašla falsifikovana dokumenta, alat i novac.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Odlučujući udarac zadat je na osnovu informacija građanina koji je video više muškaraca u 10. bečkom okrugu, razgledali jedno vozilo marke reno, a vozili su automobil sa srpskim tablicama.

Njemu se njihovo ponašanje učinilo sumnjivim, pa je pozvao policiju. Nakon toga, policija je uhapsila ukupno sedam lica, koje optužuje da su izvršili krađu 31 automobila, i napravili štetu u visini od 350. 000 evra.

Protiv devet članova bande, osam državljana Srbije i jednog Francuza, policija je podnela zahtev državnom tužilaštvu za raspisivanjem međunarodne poternice.

Daljinac baner

(Telegrarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    22. jun 2017 | 11:24

    Bravo , strpajte ih bar 20 god u zatvor.

  • Boki

    22. jun 2017 | 17:04

    SZRASNA BANDA NJIH 7 IDE DA UKRADE JEDAN AUTO

  • Paja

    24. jun 2017 | 09:41

    Da imaju neku budunost ovde sigurno to ne bi radili ja radim ko magarac ceo zivot posteno i dalje razmisljam svaki dan da li cu sutra imati posao jer u ovoj drzavi nikad opusteni necemo biti gledam momke koji su dvadeset god. mladji i koji takodje zaradjuju posteno nikakvu buducnost nemaju prema tome nisu samo oni krivi nego drzava i sistem i mali standard koji ce ostati verovatno jos dugo godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA