Smeta im dečja graja: Stanari zgrade u Novom Sadu pisali peticiju zbog buke sa igrališta

On je na sednici Komisije za predstavke i predloge u Skupštini grada izneo žalbu zbog postavljanja novog igrališta za decu u ovoj ulici

  • 21

Buka koja dolazi sa dečjeg igrališta u Ulici Stevana Čalenića na Satelitu u Novom Sadu remeti mir starijih stanara ove ulice, požalio se Gradu Novosađanin Miroslav Nikolić u ime stanara zgrade.

Upoznajte novosadski leteći suncobran (VIDEO)

On je na sednici Komisije za predstavke i predloge u Skupštini grada izneo žalbu zbog postavljanja novog igrališta za decu u ovoj ulici, zbog kojeg dopire "celodnevna buka i galama i stanari, stariji i bolesni, nemaju svoj mir".

- Oni su se i peticijom obratili za pomoć, a naveo je i problem osvetljenja koje u njihovoj ulici uopšte ne postoji. Komisija je donela zaključak da se ova predstavka uputi Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, kao nadležnoj za davanje dozvola za postavljanje dečijih igrališta - navodi se u zaključku sa sednice.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jolle

    6. jul 2017 | 12:38

    Bicu potpuno realan. Koliko vas ima stanove veoma blizu decijih igralista i kako bi prihvatili galamu koja sa njega dolazi narocito u ove tople dane kada se terase i prozori ne zatvaraju zbog velikih vrucina. Dali znate da recimo od 10 sati pre podne pa do kasnih vecernjih sati (cesto i posle 12 )nije moguce u kuci razgovarati sa drugom osobom kao ni pratiti recimo TV program jer je nivo buke veoma veliki. I mi smo nekada bili deca ali ova sadasnja su nesto sto se tesko moze opisati, ona ne razgovaraju jedno sa drugim vec se deru iz petnih zila nadvikujuci se ko ce da dominira. Kada bih mogao da postavim audio snimak dana snimljenog sa jednog igralista odmah bi razumeli o cemu pricam. Ne znam dali je to stvar vaspitanja ali i pored toga sto volim decu cesto puta i ja a i moje komsije izadjemo da intervenisemo da pokusaju malo da se utisaju. Dobar deo roditelja istera svoju decu u popodnevnim casovima napolje da bi spavali i ne znaju sta ona rade niti ih zanima. Slazem se i sa tim da su starci dzangrizala ali u mojoj zgradi i mladji negoduju pa se pitam u cemu je greska u nama ili u deci.

  • Boris

    6. jul 2017 | 11:35

    Zato je udarila Bela kuga u Srbiji, ne podnosimo decju graju smeh, igru i ti stari ljudi valjda imaju unucice i oni u nekoj ulici galame. Kome deca smetaju a to su nasa radost i zelimo da ih sto vise ima, to su baksuzi ljudi. Stari i bolesni ne trpe galamu, razumem ja to ali su to deca, svuda je skucen prostor i svaki njihov prostor za igru neko je napravio zgradu a mora negde deca da imaju svoj prostor za igru i druzenje. Cudan smo mi narod, kukamo ne radjaju se deca, a kada ih imamo nekome smetaju.

  • Tanče

    6. jul 2017 | 11:34

    Kome smeta igraliste za decu neka ide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA