Posle istrage smrti porodilje i bebe u Nišu odlučeno: Lekari nisu pogrešili u slučaju Ivane Kostić!

- Komisija je utvrdila da nije bilo propusta jer je lekar odmah dao uput čim je utvrdio prvi problem sa povišenim pritiskom - kaže direktor Doma zdravlja u Nišu

  • 8

Vanredni unutrašnji nadzor u Domu zdravlja u Nišu u kojem je vođena trudnoća Ivane Kostić (32) - porodilje koja je sa bebom Verom starom tri dana umrla nedugo nakon porođaja u Beogradu - pokazao je da nije bilo propusta u postupanju lekara.

Detalji o smrti trudnice Ivane i njene bebe, iz Niša: Primljena kao hitan slučaj, a onda je počeo pakao!

Potresne reči muža preminule trudnice iz Niša: Aleksandar se oprostio od pokojne žene i bebe rečima koje probadaju srce (FOTO)

- Pacijentkinja se javila u junu lekaru koji je vodio njenu trudnoću. On je konstatovao blago povišeni pritisak od 140/90 i odmah dao lekove, ali i uput za GAK u Nišu na dalji tretman - kaže direktor Doma zdravlja u Nišu, prof. dr Milorad Jerkan za Blic.

On kaže da su komisiju koja je sprovela vanredni nadzor činili načelnik odeljenja ginekologije, jedan iskusan ginekolog sa 25 godina staža i pravnik.

- Komisija je pregledala dokumentaciju i utvrdila da nije bilo propusta jer je lekar odmah dao uput čim je utvrdio prvi problem sa povišenim pritiskom. To je, inače jedan od najboljih i najiskusnijih ginekologa unašoj ustanovi - kaže dr Jerkan.

Foto: Telegraf, Facebook/Laboratorija Foto: Telegraf, Facebook/Laboratorija

U Domu zdravlja u Nišu juče je bio i Aleksandar Kostić, suprug preminule Ivane Kostić i otac umrle bebe. On se, kako nezvanično saznajemo, raspitivao za proceduru dobijanja medicinske dokumentacije. Istovremeno, u Kliničkom centru u Nišu traje vanredni nadzor, a rezultati će biti poznati danas.

U toku je unutrašnja kontrola, rok za dostavljanje informacija je 48 sati. Sprovodi se postupak po zakonu, analizira se dokumentacija. Ukoliko ima potrebe biće urađen i spoljašnji stručni nadzor, ali prvo mora da bude utvrđen uzrok smrti i majke i deteta.

Rođaka preminule žene kaže da se porodica neće oglašavati dok ne pristignu obdukcioni zapisnik, dokumentacija o lečenju i izveštaj o nadzoru Ministarstva zdravlja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • buba

    8. jul 2017 | 16:05

    ovo je sramota da porodilja i beba umru...u danasnje doba...i majka zarad visokog pritiska...koji i nije bio nesto mnogo visok...ovo bi neko morao da odgovara...gde je u toj prici ministar zdravlja da se oglasi.....pa ovo nigde nema.....baka sam, snaja mi rodila blizance u 7 mesecu trudnoce u sloveniji i da vidite vi ta njihova porodilišta...pa mi smo 50 godina za njima..ali veoma je vazno da imamo u bg svirajucu fontanu, da dizemo barjak sa zastavom....a bolnice....eeeeee srbijooo

  • Eleazar

    8. jul 2017 | 11:05

    Da li je ikada LEKARSKA komisija "odlučila" drugačije?!

  • MilicicA

    8. jul 2017 | 11:06

    Nismo ni sumnjali da je neko kriv. A jos se nije utvrdio uzrok smrti? I zasto je i beba preminula? Bice to pitanja bez odgovora, cini mi se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA