≫ 

Advokat osumnjičenog za ubistvo na Zakintosu: Tražićemo prebacivanje slučaja iz Grčke u Srbiju

Grčki mediji su juče preneli da su osmorica napadača na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintos osumnjičena za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem

  • 11

Beogradski advokat Zora Dobričanin Nikodinović, angažovani branilac jednog od šestorice mladića uhapšenih na Zakintosu pod sumnjom za učešće u ubistvu jednog Amerikanca, rekla je danas Tanjugu da planira da pokuša da se njihov slučaj prebaci u nadležnost pravosudnih organa Srbije.

Detalji o Srbima optuženim za ubistvo Amerikanca na Zakintosu: Nemaju dosije u policiji

Prema njenim rečima, podnošenje ovog zahteva zavisi od dokaza koji postoje u slučaju.

- Nakon što izvršim uvid u sve dokaze i razmotrim pravne mogućnosti odlučiću da li ću tražiti od Grčke da ustupi nadležnost za postupanje srpskom pravosuđu - precizirala je Dobričanin Nikodinović koju je za ovaj slučaj angažovala porodica jednog od mladića.

Oni bi sutra trebalo da budu izvedeni pred istražnog sudiju na Zakintosu koji će im uzeti izjave i odlučiti o pritvoru.

Ranije danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da mladići koji su privedeni u Grčkoj zbog ubistva američkog državljanina nisu odranije poznati policiji.

Priantskrin: Youtube/24Video News Priantskrin: Youtube/24Video News

Ministar je objasnio da je u ovom momentu teško davati zaključke o tome šta se tačno desilo, te da ne može da daje tačnu kvalifikaciju krivičnog dela koje se dogodilo u Grčkoj, sve dok, kako je kazao, ne budu bili poznati svi detalji istrage.

Grčki mediji su juče preneli da su osmorica napadača na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintos osumnjičena za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem.

Od njih osam sedmorica su Srbi, a jedan mladić je Grk, koji je radio kao barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen dvadesetdvogodišnji Afro-Amerikanac u tuči.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    10. jul 2017 | 17:45

    A mi pustamo amere kad ubodu naseg momka sa uslovom uz izvinjenje, pravda za sve a ne samo za njih.. Dosta dvostrukih standarda, nasi za stranca trista godina alo tri veka a za amere uslov i izvinjenje.. A vi sto pisete komentare po nasoj deci..

  • miki

    10. jul 2017 | 17:54

    Sloboda za ove momke!

  • Marija 1939stud

    10. jul 2017 | 17:39

    Svako hoce da zaradi na tudoj nesreci.Tako i ova advokatica,koja dobro zna da je to nemoguce. Roditeljima i uhapsenima preostaje samo da budu strpljivi.Istraga tek treba da pocne .Proces ce biti veoma dug i zato se treba naoruzati strpljenjem.O ishodu postupka za sada niko ne moze davati prognoze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA