≫ 

Upravo je oboren rekord u potrošnji struje u Srbiji

Šta da vam kažemo posle informacije da se jučerašnja potrošnja približila zimskoj?!

  • 0

Ono što se naslućivalo, dogodilo se. Deseti jul 2017. godine ostaće upamćen kao dan kada su oboreni mnogi temperaturni rekordi u Srbiji, ali i kada je oboren veliki rekord - po količini potrošene struje.

 

Razlog je samo jedan, klima koja se u ovim vrelim danima praktično ne gasi u kućama, stanovima, lokalima... dovela je do toga da se u ponedeljak ukupno potroši 86 miliona kWh električne energije.

 

Na telu postoje POSEBNE TAČKE tačke za hlađenje - stavite samo kocku leda na njih i zaboravićete na klimu

 

Ako vam ova cifra ne govori puno, da prevedemo: Desetog jula je na teritoriji Beograda potrošeno 20% više kilovat-sati u odnosu na prosek koji se beleži u julu svake godine.

 

EPS je reagovao i osim podataka o utrošku koji je zabeležen u danu kada je u srpskoj prestonici izmerena najviša temperatura 38.2 stepena istakao i činjenicu da građani ne bi trebalo da strahuju, jer sigurno i stabilno snabdeva energijom kompletnu privredu.

 

"Potrošnja električne energije približila se rekordima potrošnje u režimu hlađenja, jer su procene da bi potrošnja danas mogla da dostigne 91 milion kilovat-sati", stoji između ostalog u kraćem saopštenju Elektroprivrede Srbije.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA