Gradonačelnik Zakintosa se oglasio posle krvavog incidenta: Turisti dolaze ovde, piju, drogiraju se i misle da je sve dozvoljeno!

Pavlos Kolkotas navodi da mladi između 18 i 35 godina dolaze u Laganas misleći da je tamo "sve dozvoljeno"

  • 5

Gradonačelnik Zakintosa Pavlos Kolokotas rekao je da su incidenti česti u Laganasu, kao i da alkohol i droga dovode do delinkventnog ponašanja turista.

Snimak iz kafića na Zakintosu u kom je krenuo sukob: Ovo je trenutak kad se Amerikanac zakačio s momcima u provodu (VIDEO)

Kako sprečiti izručenje srpskih mladića iz Grčke u SAD: Evo šta treba da uradi naša država, a šta roditelji srpskih mladića

Kako je rekao, policija i lokalne vlasti imaju problema sa "nesporazumima među mladim ljudima pod uticajem alkohola i supstanci".

Takođe, Kolkotas za VICE navodi da mladi između 18 i 35 godina dolaze u Laganas misleći da je tamo "sve dozvoljeno", što dovodi do toga da njihovo ponašanje prevazilazi granice normalnog društvenog ponašanja.

- To prelazi u sferu delikvencije. Policijske patrole i kontrola državnih službi pokazuju da nesavesni biznismeni prodaju mladim ljudima žestoka pića samo da bi zaradili. To, u kombinaciji sa korišćenjem droge u ovoj oblasti, dovodi do delikventnog ponašanja turista koje šteti i njima i ljudima koji ih okružuju. I tako dolazimo do strašnog ishoda u kome je jedan američki turista izgubio život u Laganasu - rekao je on za VICE.

Printskrin: Youtube/Proto Thema Printskrin: Youtube/Proto Thema

Kako je naveo, njega "ne zanima ako se razmeni par udaraca", ali da je poenta da niko ne izgubi život.

- Policija često patrolira u tom kraju i, ako je potrebno, hapsi. Takođe sprovodimo kontrole za borbu protiv nekontrolisanog opijanja i korišćenja narkotika. Ove preventivne i represivne mere se sada osnažuju kako bi sprečavali nasilje i tuče, poput ove koja je dovela do smrti američkog turiste. Osim toga, dan pred incident, održali smo generalni sastanak sa policijom i ostalim relevantnim organizacijama na temu bezbednosti u ovoj oblasti - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik na pitanje o vremenu potrebnom policiji da reaguje u Laganasu odgovara sa "potrebno im je oko pet minuta da stignu".

Stanica u samom Laganasu je ugašena, a Kolokotas ističe da zemlja prolazi kroz finansijsku krizu, čija je posledica i zatvaranje te stanice.

-  Čak i da je stanica i dalje u funkciji, bezbednost ne bi bila bolja. Voleo bih da imamo finansijska sredstva za policijsku stanicu na svakom delu ostrva - navodi on.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    12. jul 2017 | 16:25

    To je taj Argeta turizam...Odeš na more sa 2 gajbe piva,paradajza, 4 vekne hleba i Argete paštete...

  • gile

    12. jul 2017 | 17:23

    Ako mislis na sebe onda je u redu,nemoj pricati za druge.Neko je bio tamo sa dovoljno novca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA