Peranović: Nisam kriv za ubistvo, samo sam ga malo tukao!

Sveštenik Branislav Peranović je na saslušanju kod istražnog sudije izjavio da nije kriv za ubistvo svog štićenika. Za usluge u Centru za odvikavanje od droge zarađivao je od 20.000 do 50.000 evra mesečno

  • 11

Upravnik Centra za odvikavanje od narkomanije u Jadarskoj Lešnici kod Loznice, sveštenik Branislav Peranović (54), izjasnio se da nije kriv za ubistvo štićenika Nebojše Zarupca (39), priznajući da mu je naneo samo lake telesne povrede, izjavio je branilac osumnjičenog Ilija Radulović.

 

Peranović je na saslušanju kod istražnog sudije priznao da je sa Zarupcem 6. avgusta uveče proveo u istoj prostoriji oko 45 minuta u nastojanju da ga odvrati od namere da napusti Centar i uveri ga u to da bi to za njega značilo sigurnu smrt, pri čemu nije negirao da je koristio i batine.

 

Prema izjavama štićenika Centra za odvikavanje od narkomanije, ubijeni Nebojša Zarubac je te noći postao otac četvrtog deteta! Za usluge boravka u Centru oni navode da su mesečno plaćali 350 evra, a ukupna mesečna zarada Peranovića bila je minimum 20.000 evra, dok Vladika Porfirije u izjavi za TV Pink kaže da je minimalni mesečni dohodak popa Peranovića iznosio 50.000 evra.

 

Branilac osumnjičenog rekao je da se on branio krajnje iskreno i da nije negirao da je Zarupcu naneo brojne lake telesne povrede.

 

Prema njegovim rečima, Peranović tvrdi da poslednjih deset minuta nije bio sa štićenikom u prostoriji, a kada mu je pozlilo, prvi je pozvao pomoć, ali je, nažalost, "došlo do gušenja".

 

Radulović je ispričao da je Zarubac pre šest meseci stigao u Centar u krajnje opasnom stanju, kada se "družio sa smrću" i da je uspeo da se oporavi.

 

- Ugojio se devet kilograma, osećao se dobro i poželeo je da vidi svoje dvoje dece - naveo je Radulović, i dodao da je, nažalost, taj izlazak iz Centra od šest dana bio fatalan, jer se Zarubac vratio drogi i želeo je da napusti kamp.

 

- Peranović kao svešteno lice oseća svaku, pa i moralnu krivicu, ali negira da je počinio krivično delo ubistva - naveo je njegov branilac.

 

Istražni sudija Višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević odredio je danas jednomesečni pritvor Peranoviću. 

 

On je objasnio da će u daljem toku postupka biti ispitani svedoci, izvršena veštačenja i prikupljene sve važne informacije. Pored Peranovića, kako navode štićenici, još tri osobe su sprovodile nasilne metode sveštenika: Mrvica, Keba i Nemanja, dok četvrti saradnik Steva nije upotrebljavao nasilje.

 

- Peranoviću se na teret stavlja i da je Zarupcu zadao veliki broj udaraca drvenim štapom i pesnicama u predelu lica, nogu i trupa i da je toliko broj udaraca doveo do gubitka svesti i gušenja želudačnim sadržajem - objasnio je Velisavljević.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mali radojica civijas

    9. avgust 2012 | 11:12

    Monstrum negira ubistvo,a advokat jos kaze 'brojne lake telesne povrede,monstrum je iskren.... izjave da se coveku smuci.polako se odmotava i klupko crkvene mafije, pozdravljam izjavu dvojice vladika backog Irineja i Porfirija, a sta je sa vladikom Lavrentijem koji je ovog monstruma pre nekoliko dana unapredio u cin protojereja starofara on se ne oglasava. Dabogda crko u zatvoru monstrume u svojoj pohlepi sto si bogateci se na tudjoj nesreci ubio bolesnog coveka.

  • maher

    9. avgust 2012 | 11:10

    Kriv si znas to branislave, jednom mojom izjavom cu dokazati da si kriv.

  • vlada

    8. avgust 2012 | 23:53

    Pustiti popa na uslovnu i pruziti mu jos jednu sansu da i dalje leci narkomane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA