POMOĆ: Vatrogasci iz Srbije krenuli na Svetu Goru

Deset vatrogasnih ekipa sa 49 vatrogasaca ukrcalo se na trajekt u Grčkoj i trenutno je na putu ka Svetoj Gori

  • 1

Deset vatrogasnih vozila sa 49 vatrogasaca ukrcalo se na trajekt u Grčkoj, na putu ka Svetoj Gori gde bukti požar blizu manastira Hilandar.

Načelnik Uprave za vatrogasno spasilačke poslove Goran Nikolić, koji je vođa ekipe, potvrdio je da se očekuje polazak trajekta.

- Ekipa koja je krenula da gasi požar na Svetoj Gori nalazi se u Uranopolisu. Tačnije, ukrcali smo se na trajekt i čekamo da on krene ka Svetoj Gori, dokle nam treba nekih 45 minuta. Onog trenutka kada se budemo iskrcali, idemo pravo na teren, tako da ćemo, bez obzira na to što smo putovali celu noć, odmah krenuti şa gašenjem požara - rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, širinu i dužinu fronta požara trenutno je teško utvrditi, a vatra je vazdušnom linijom udaljena od Hilandara oko četiri kilometra.

Ekipa srpskih vatrogasaca je sinoć, pola sata iza ponoći, prošla kroz Vranje. Portparol i koordinator u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije Bojan Glamočlija rekao je da je ova ekipa formirana hitno na osnovu dogovora Vlada Srbije i Grčke.

- U ovoj koloni, koja je formirana za svega nekoliko sati, nalazi se deset vatrogasnih ekipa iz Beograda, Smedereva, Jagodine, Užica i Niša. Opremljeni smo tako da možemo efikasno da zaštitimo ljude i imovinu kako ne bi u opasnost došao i manastir Hilandar na svetoj Gori - rekao je Glamočlija.

Premijer Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je prilikom posete Guči da su grčke vlasti prihvatile ponudu Srbije i da će nekoliko vatrogasnih ekipa hitno krenuti da pomognu u gašenju požara na Svetoj Gori.

(M. S. / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    10. avgust 2012 | 13:21

    Ja sam sad u Grckoj i ako treba idem odmah da gasim imate moj mail samo javite !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA