KLJUČNI SVEDOK MASAKRA: Biciklista spasao devojčicu u Alpima (VIDEO)

Vilijam Bret Martin (53), britanski biciklista koji je pronašao ubijenu porodicu u Alpima, zaslužan je za spasavanje sedmogodišnje devojčice Zainab koju je, pre nego što je otišao po pomoć, okrenuo na bočnu stranu. "Sve je bilo puno krvi i video sam glave sa rupama od metaka", opisao je Martin zastrašujuću scenu koju je zatekao

  • 0

Vilijam Bret Martin (53), britanski biciklista koji je pronašao ubijenu britansku porodicu iračkog porekla u francuskim Alpima i pozvao policiju, prvi je put opisao užasnu scenu koju je zatekao, upoređujući je sa scenama iz kriminalističkih serija.

- Sve je bilo puno krvi i video sam glave sa rupama od metaka - ispričao je bivši pilot Kraljevskog vazduhoplovstva.

Prvo je pomislio da se radi o teškoj saobraćajnoj nesreći, ali onda je ugledao prostreljene glave i sedmogodišnju preživelu devojčicu Zainab al-Hilli kako puzi. Iz daljine je prvo izgledalo kao da se igra, ali kada se približio, video je da krvari.

Zainab je upucana u rame i više puta teško udarena po glavi. Nalazila se blizu automobila u kojem su bila mrtva tela njenog oca, majke i bake, i u kojem se njena četvorogodišnja sestra Zina sakrivala ispod majčinih nogu. Automobil je još uvek bio upaljen i točkovi su mu se još uvek okretali u trenutku kad je Martin naišao. Pokraj auta ležalo je i telo francuskog bicikliste Silvania Molliera (45), za kojeg policija smatra da je eliminisan kao slučajni svedok.

Martin je ispričao kako je prvo osetio jak miris gume koja gori i miris goriva, pa je odlučio da je najbolje da ugasi motor. Otišao je do vozačevog prozora, koji je planirao da razbije, ali je video da je na prozoru već rupa koja mu je zaličala na rupu od metka. Gurnuo je prozor, provukao ruku i ugasio motor.

- Tada se sve primirilo. Motor više nije radio, i tek tada sam primetio rane koje su ljudi u automobilu imali i shvatio da su pogubljeni i da nije u pitanju saobraćajna nesreća. 

Francuska policija Martina smatra potencijalno ključnim svedokom, čiji identitet se do sada čuvao u tajnosti. Ali sam Martin je u sredu neočekivano odlučio da da intervju za BBC.

- Nakon što sam shvatio da se radi o ubistvu, zabrinuo sam se, jer mi je palo na pamet da je neki ludak možda još uvek tu negde u šumi. Izvukao sam mobilni da pozovem policiju i baš tada  nisam imao mrežu.

Martin je tada Zainab položio u bočni položaj, zbog čega policija smatra da je upravo on zaslužan što je preživela, i otišao po pomoć. Zainab se oporavlja u bolnici u Grenobleu, a policija nastavlja istragu. U svakom slučaju, naglasili su detektivi, uzroci ubistva leže u Velikoj Britaniji, ne u Francuskoj.

Pogledajte intervju bicikliste:

(I. D. / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA