MUP Crne Gore: Reagovaćemo kad stigne poternica Interpola za Keljmendijem

- Ukoliko Interpol Podgorica dobije zahtev, normalno je da će Uprava policije postupati po poternici u svim linijama rada - kaže pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore

  • 0

Crnogorska policija će postupiti po poternici za Naserom Keljmendijem ako ona stigne posredstvom Interpola, rekao je podgoričkim "Vijestima" pomoćnik direktora Uprave policije Vojislav Marković.

- Poternica nije stigla do Uprave policije. Nadležni organi u BiH treba prvo da proslede zahtev Centralnom birou Interpola u Lionu, a onda, tek nakon što se svi elementi i procedure završe, zahtev se iz Liona prosleđuje drugim državama - precizirao je proceduru Marković, koji je pomoćnik za Sektor kriminalističke policije.

Upitan da li ima novih informacija o skrivanju Keljmendija, on je saopštio da je "Uprava policije ranije dala svoj zvanični stav i obavestila javnost o svojim saznanjima, tako da u ovom trenutku nema ništa novo što bi se moglo saopštiti povodom tog slučaja".

Crnogorska Uprava policije saopštila je ranije da je Keljmendi napustio Crnu Goru u ponedeljak, 10. septembra.

- Ukoliko Interpol Podgorica dobije zahtev, normalno da će Uprava policije postupati po poternici u svim linijama rada - rekao je Marković.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić najavio je da će Sud i Interpol u petak raspisati poternicu za više osoba, među kojima je i Keljmendi.

Prištinski mediji objavili su ranije da se Keljmendi nalazi u svojoj rodnoj kući u Peći, a ministar kosovske policije Bajram Redžepi nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje da je Keljmendi u Peći.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA