≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Osmi dan potrage za Dankom: Telegraf u Beču gde je ona navodno snimljena, Gašić napustio policijsku stanicu

E. S.

Vreme čitanja: oko 7 min.

Danka Ilić (2) nestala je u utorak, 26. marta u Banjskom polju. Otada traje potraga za njom

  • 10
Bor deponija  granični prelaz  Beč potraga za Dankom Danka Ilić blog Foto: Telegraf, Mateja Beljan, Privatna arhiva

Devojčica Danka Ilić (2) nestala je prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora. Od tada, do danas traje intenzivna potraga za njom, a u istragu se uključio i Interpol.

Šta se do sada sve dogodilo:

  • Pojavio se snimak devojčice u Beču koja podseća na Danku 
  • Bečka policija se uključila u istragu
  • Interpol raspisao žutu poternicu koja se koristi za nestala lica
  • Članovi porodice, majka i otac nestale devojčice, više puta su davali izjave u policiji
  • Vatrogasci su pretresli deponiju i kanale na Starom banjskom putu
  • Patrole policije na nekoliko punktova u Banjskom polju sve legitimišu

U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dve Rumunke sa devojčicom koja podseća na Danku. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. U međuvremenu, Interpol je objavio međunarodnu potragu.

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije.

I Interpol je raspisao potragu za nestalom Dankom Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi u utorak oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora.

U pitanju je žuta potraga, odnosno potraga za nestalim licima. U ovom slučaju, podaci se mogu menjati na svakih sat vremena, odnosno mogu biti ažurirani.

Iz časa u čas:

21.00 Nedaleko od stanice na kojoj je navodno viđena Danka živi dosta Rumuna? "Ovde često nestaju ljudi"

Mapa tramvaja u Beču Foto: Jelena Peranović

18.31 Ministar Gašić napustio policijsku sanicu u Boru

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić napustio je u popodnevnim časovima policijsku stanicu u Boru.

Gašić je u više navrata boravio u Boru da bi obišao pripadnike MUP-a koji danonnoćno rade na ovom slučaju.

Bratislav Gašić Foto: Mateja Beljan

On je po izlasku iz policijske stanice pozdravio prisutne novinare.

14.36 Majorka policije: Svi su osumnjičeni

14.31 Bečkoj policiji prioritet je da utvrdi identitet lica sa snimka

Ambasador je ugostio ekipu Telegrafa u Beču i oglasio se o slučaju nestale Danke 

13.07 Policajci u civilu pretražuju žbunje oko kuće kod koje je Danka nestala

13.05 Čovek sa ašovima napustio pojatu

Ranije jutros vatrogasci su stigli do kuće kod koje je Danka nestala sa čovekom koji je nosio ašove za okopavanje. Oni su sada napustili teren, javljaju naši reporteri.

13.03 Policija i vatrogasci češljali teren oko divlje deponije

Policija i vatrogasci spasioci su i danas su bili na terenu oko divlje deponije, gde su pregledali ovaj deo Banjskog Polja u potrazi za Dankom.

12.49 Rumunski mediji pišu o maloj Danki

Mediji su preneli informacije o nestanku devojčice i apelovali na građane da ukoliko znaju nešto odmah se obrate policiji.

Neki od medija su naveli da je u pitanju misteriozni nestanak i da srpska policija, u saradnji sa Interpolom i policijom u Beču, intezivno radi na pronalaženju Danke Ilić.

Takođe, navode da nemaju nikakve informacije o ženskim osobama koje su navodno pričale rumunskim jezikom, a koje su zabeležene na snimku sa devojčicom za koju se sumnja da je mala Danka.

12.43 Oglasila se majka nestale Danke 

Ivana Ilić, majka nestale devojčice, prvi put od kada je Danka nestala otkriva za Nova.rs da li je pogledala snimak na kome je navodno devojčica, ali i koliko je bole medijska nagađanja da iza svega stoji upravo ona. Ivana navodi da su suprug i ona zajedno, da se bore svaki dan da im se dete što pre vrati kući, ali i da danima o njoj izlaze brojne nebuloze.

"Držimo se koliko možemo, samo da se Danka što pre pronađe. Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno, i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga", navodi potištena Ivana.

12.31 Policija češljala kuće u Banjskom Polju

U Banjskom Polje gde je nestala Danka Ilić (2) jutros oko 11 sati, 30-ak inspektora i policajaca stiglo je u ovo selo i započelo kontrolu kuća i meštana. Kako javlja naša reporterka, oni su nosili spisak stanovnika i išli od kuće do kuće, postavljajući nekoliko pitanja meštanima.

11.25 Opsadno stanje u Banjskom Polju

U Banjskom Polju je, moglo bi se reći, opsadno stanje, javlja reporter Telegrafa iz ovog mesta.

- Veliki broj policajaca je u naselju. Policija ide od kuće do kuće. Deo je uniformisan a deo u civilu - kaže naš reporter.

11.10 Oglasila se bečka policija 

Austrijska policija razgovarala je s autorom snimka iz Beča, na kojem se vidi devojčica koja liči na malenu Danku Ilić, dvogodišnju devojčicu koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju u okolini Bora.

"Obavili smo razgovor sa svedokom i pregledali video koji je snimio. Tačne okolnosti, posebno radi li se o nestaloj devojčici, predmet je istrage koja je u toku i sprovodi je kriminalistička policija Beča", naveli su iz bečke policije za Dnevnik.

10.57 Stručnjaci o ponašanju devojčice na snimku iz Beča

Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima izjavio je danas da je sve oko nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora neuobičajeno jer nije realno da dete tog uzrasta ode tako daleko i nestane bez traga, dodavši da se može isključiti impulsivna i neplanska otmica jer, kako je rekao, to rade osobe sa mentalnim oboljenjem.

"Kada su otmice u pitanju, moramo reći da su one planirane, da se prikupljaju informacije o detetu, roditeljima, njihovo kretanje i rutina. Kada pričamo o trgovini ljudima, gotovo da ne postoji slučaj trgovine decom radi ilegalnog usvajanja, to je važno kada pričamo o mogućnosti da Danka bude predmet trgovine ljudima", objasnio je on za Tanjug.

10.53 Austrijski mediji i danas pišu o maloj Danki

Od malene Danke Ilić, dvogodišnje devojčice koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kraj Bora i dalje nema ni traga ni glasa. Čitava Srbija i region uključili su se u potragu za devojčicom koja je nestala u trenutku dok je njena majka drugom detetu davala vodu. Intenzivno se za njom traga i u Austriji, gde je navodno Danka viđena u pratnji dve Rumunke.

Srpska policija danonoćno češlja brojne lokacije u blizini mesta gde je nestala, a policijske ekipe su i osmog dana potrage u velikom broju na terenu. Naša ekipa koja se nalazi u Beču, snimila je tramvajsku stanicu na kojoj je nastao snimak na kojem je, kako se sumnja, malena Danka, a Srbi koje smo tamo sreli kažu nam da su do detalja upoznati sa ovim slučajem i da se cela zajednica aktivirala da pomogne u potrazi za devojčicom.

10.41 10.41 Policija proverava kuće u selu gde je nestala mala Danka

Policija je i dalje aktivna u naselju Banjsko Polje. Kako javlja naš reporter sa lica mesta, policija trenutno proverava kuće.

10.06 Vatrogasci doveli čoveka sa ašovima na mesto gde je nestala Danka (2)

Na plac kod kog je nestala Danka Ilić (2) u Banjaskom Polju, vatrogasci su upravo doveli čoveka sa ašovima, javlja naš reporter sa lica mesta.

Kako nam javljaju novinari sa terena, situacija u Banjskom Polju ovog jutra je čudna. Naime, policija više ne legitimiše ljude kao što je to bio slučaj prethodnih dana, a ispred kuće kod koje je nestala Danka, i dalje se nalazi jedna policijska patrola. Po prvi put, policije nema na ulazu u selo.

09.17 Čudno jutro u Banjskom Polju

Prvi put nakon 7 dana potrage za Dankom Ilić (2) koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju, policijska patrola nije na raskrsnici na ulazu u selo, javlja naša reporterka sa lica mesta. Kako dodaje, ovog jutra nema ni policajaca koji su ovih dana legitimisali građane u centru naselja ispred zgrada.

Iako nema policajaca, parkirane su dve marice i dva automobila policije. Do sada je policija je danonoćno dežurala na ulasku u Banjsko Polje gde je i legitimisala na ulazu, ali i u samom mestu, međutim ovog jutra to nije slučaj, pojašnjava naša reporterka.

07.01 Prošlog utorka je nestala, ovo su ključni dokazi u potrazi da Dankom

Cela Evropa je na nogama, potraga za Dankom Ilić (2) koja je nestala u utorak 26. marta ušla je u sedmi dan. Nedelju dana roditelji ove devojčice strepe, nemi su od brige, samo žele da vide svoje dete živo i zdravo. Ekipe Telegrafa danonoćno su na terenu i izveštavaju o svim dešavanjima u Boru i Banjskom Polju, gde vlada velika tenzija jer svi čekaju da čuju samo jedno - da se Danka vratila kući.

06.07 O nestaloj Danki oglasio se i MUP Crne Gore

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je u ponedeljak da u toku potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Srbije i zamolilo građane Crne Gore da ukoliko imaju informacije o nestaloj devojčici o tome obaveste kancelariju Interpola u Pogdorici.

Iz crnogorskog MUP-a su podsetili da je u vezi sa nestankom Danke Ilić Interpol raspisao žutu poternicu.

“Molimo sve građane da ukoliko raspolažu korisnim podacima vezanim za nestalu devojčicu, obaveste kancelariju NCB Interpola Podgorica na broj telefona 020/243-511, koji je dostupan 24/7”, navodi se u saopštenju MUP-a Crne Gore, objavljenom na mreži X.

06.0o Telegraf u Beču

Ekipa Telegraf.rs se nalazi u Beču nakon što se tokom vikenda pojavio snimak na kojem je navodno mala Danka snimljena na stanici u austrijskoj prestonici.

05.55 Osmi dan potrage za nestalom Dankom

Nastavlja se potraga za devojčicom koja je nestala tačno pre nedelju dana u Banjskom polju.

(Telegraf.rs)

Video: Policija se ne pomera, vatrogasci nose vreće: Novi snimak sa mesta nestanka malene Danke (2)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jevrej

    2. april 2024 | 06:50

    Hocete naci vise to dete, boze moj toliki razgovori i operativna misija. Ovi iz Austrije dve zene ne mogu da provere, tuga.

  • 4ss

    2. april 2024 | 09:05

    Naćiće srpska policija sve,kao mi policiju nema Amerika ni Švajcarska..

  • Mkd

    2. april 2024 | 08:56

    Ja nemogu da shvatim da uopste ovakve ljude postoje,ljudi su pukli ko tiktve.da otmeš dete,kakav mozak bolestan treba da imas.pa nije bre ljudi dete igračka,Pa kupiču novu.Strasno Sta se desava.A ovi roditelji kao da se radi o nečemu nebitno,kao nezainteresovani.Molim se bogu samo da je ziva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA