Cvijan više nije advokat Joce Amsterdama

Pre izbora sam najavio da ću napustiti sve "vruće predmete" i to sam sada učinio. Neću više biti branilac u slučaju Sretena Jocića i neću zastupati pododicu Karić, niti Milenka Šarančića, kaže Cvijan. U nastavku suđenja Jociću pušten snimak sigurnosne kamere na kojoj se navodno vidi Željko Milovanović kako postavlja dinamit ispod automobila Iva Pukanića

  • 1

Suđenje Sretenu Jociću, zvanom Joca Amsterdam, optuženom za ubistvo vlasnika hrvatskog "Nacionala" Iva Pukanića, nastavljeno je danas u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj prikazivanjem snimaka sigurnosnih kamera, koje su zabeležile eksploziju automobila-bombe ispred redakcije u Zagrebu.

Na ovim snimcima je navodno optuženi Željko Milovanović, zvani Južni Vetar, koji je prema navodima optužnice postavio eksploziv ispod automobila i aktivirao ga daljinskim upravljačem.

Specijalnom sudu u Beogradu je stiglo svedočenje Pukanića iz Tužilaštva za borbu protiv mafije iz Barija, gde je svojevremeno izneo svoja saznanja o švercu cigareta. Pukanićev iskaz ima 60 strana i u toku je prevođenje sa italijanskog jezika.

Vladimir Cvijan, predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i član Srpske napredne stranke, saopštio je na početku suđenja da više nije branilac Sretena Jocića. On je obavestio sud da povlači punomoćje za zastupanje Jocića, ali nisu saopšteni razlozi zbog kojih je to uradio.

Vladimir Cvijan je u izjavi za Telegraf.rs rekao da je ispunio obećanje da će napustiti sve "vruće predmete".

- Pre izbora sam najavio da ću napustiti sve "vruće predmete" i to sam sada učinio. Neću više biti branilac u slučaju Sretena Jocića i neću zastupati pododicu Karić, niti Milenka Šarančića, jer ne želim da se ponašam kao bivša ministarka pravde Snežana Malović i sudija Nata Mesarović, niti da zloupotrebljavam svoj položaj u  Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo - rekao je Cvijan.

Prema optužnici, za ubistvo Pukanića, osim Jocića, odgovaraju Željko Milovanović, koji je u Županijskom sudu u Zagrebu pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora, kao i Milenko Kuzmanović.

(A. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    19. septembar 2012 | 16:10

    svaka cas,dosledno reci i stavu.Samo nevzaboravi one koje si pomenuo ili neke nisi imaju putera na glavi da ga je tesko ocistiti samo odlaskom sa polozaja.Pa za Homena ti treba izvestaj velicine romana ,,Rat i mir,,.Ili pometi i ocisti kucu ili ne pocinji pricu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA