ZA SMRT KADETA KRIVE I KOLEGE? Neslaganje tužioca i istražnog sudije sa krivicom majora

Viši sud u Jagodini je protiv četvoro potporučnika, osumnjičenih za smrt kadeta Vojne akademije Filipa Milojevića (24) i Miline Miletić (23), doneo rešenje o sprovođenju istrage, dok će Vanpretresno veće odlučiti o neslaganju sa krivicom osumnjičenog Vinka Žnidaršiča

  • 0

Posle saslušanja pet osumnjičenih osoba koje Više tužilaštvo u Jagodini tereti da su odgovorni za smrt Filipa Milojevića (24) i Miline Miletić (23), kadeta Vojne akademije, tokom vežbe "Diplomac 2012" na Pasuljanskim livadama kod Ćuprije, došlo je do neslaganja tužioca i istražnog sudije u ovom slučaju.

Viši sud u Jagodini je izdao saopštenje u kome se navodi da je protiv osumnjičenih potporučnika, tada kadeta, Milana Karišika iz Hajdučice kod Plandište, Nikole Garabiljevića iz Prnjavora, Mladena Milosavljevića iz Aleksinca i Stefana Milosavljevića iz Novog Sada doneo rešenje o sprovođenju istrage.

Istražni sudija je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su oni, kao saizvršioci, izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Vanpretresno veće Višeg suda odlučiće o neslaganju istražnog sudije sa krivicom osumnjičenog majora Vinka Žnidaršiča iz Beograda, a zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nepreduzimanje mera za obezbeđenje vojne jedinice.

Naime istražni sudija je vanpretresnom veću ovog suda izjavio neslaganje sa predlogom Višeg javnog tužilaštva za sprovođenje istražnih radnji.

U saopštenju suda se navodi i da su branioci osumnjičenih istražnom sudiji sugerisali da od Vrhovnog kasacionog suda traži da se za vođenje postupka odredi Viši sud u Beogradu, zato što će se tako lakše sprovesti postupak iz razloga celishodnosti i ekonomičnosti, jer je veliki broj svedoka koji treba da se sasluša sa područja tog suda.

Međutim, istražni sudija tu sugestiju nije prihvatio, jer je Viši sud u Jagodini bliži porodicama poginulih kadeta.

(P. S. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA