"Fabrika znanja" stiže u Podgoricu!

Na najvećem edukativnom IT skupu u regionu, pored radionica i predavanja iskusnih profesionalaca, biće organizovane i nagradne igre i kvizovi, a manifestacija će se završiti velikim besplatinim koncertom "Bajage i instruktora"

  • 0

Nakon uspešno održane edukativne IT manifestacije u Zvorniku, "Komtrejd fabrika znanja" stiže i u Podgoricu.

Na svečanom otvaranju "Fabrike znanja" na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici, zakazanom za 25. septembar u 12 sati, pored đaka i studenata, biće prisutne i zvanice iz državnog vrha, ličnosti iz poslovnog i kulturnog života zemlje. Prisutnima će se obratiti i ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović, potpredsedink Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije prof. dr Vujica Lazović, prof. dr Veselin Vukotić, dekan Univerziteta Donja Gorica, i Veselin Jevrosimović, predsednik kompanije "Komtrejd".

Tokom "Fabrike znanja" u Podgorici, najvećeg edukativnog IT skupa u regionu, koji se održava 25. i 26. septembra, aktivnosti će biće raznovrsne, i to kako po temama koje obrađuju tako i po svom formatu.

Očekuje se organizovan dolazak više od 2.500 đaka osnovnih i srednjih škola, kao i studenata sa teritorije Crne Gore, koji će imati priliku da dva dana pohađaju predavanja i radionice, na kojima mogu naučiti neke od osnovnih principa informatičke industrije pod nadzorom iskusnih profesionalaca. Prezentacije proizvoda i softverskih rešenja uglednih svetskih proizvođača su još jedan tip programa koji nailazi na veliko interesovanje posetilaca i stoga predstavlja nezamenljiv deo "Fabrike znanja".

Biće organizovan niz dodatnih sadržaja, poput kvizova i nagradnih igara, povezanih sa informacionim tehnologijama i njihovom primenom u svakodnevnom životu, što će događaju dati zabavnu notu, a najtalentovaniji takmičari mogu da računaju i na vredne nagrade.

"Fabrika znanja" će se završiti velikim besplatnim koncertom grupe "Bajaga i instruktori" na platou ispred Univerziteta Donja Gorica, 26. septembra od 21 sat, kao zahvalnost gradu Podgorici na gostoprimstvu.

Detaljnu agendu "Fabrike znanja" i više informacija o planiranim aktivnostima možete pogledati na zvaničnoj veb-stranici manifestacije www.fabrikaznanja.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA