Pokrenut postupak za smenu Zorane Marković

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije pokrenuo je postupak za razrešenje direktorke zbog sumnje da nesavesno obavlja funkciju, da je narušila ugled Agencije i povredila odredbe Zakona

  • 0

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije pokrenuo je postupak za razrešenje direktorke Zorane Marković zbog sumnje da je narušila ugled Agencije, povredila odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i nesavesno obavljala funkciju.

Kako je objavljeno na sajtu Agencije, direktorki je danas uručen zaključak o pokretanju postupka za utvrđivanje da li postoje razlozi za razrešenje, a koji je jednoglasno usvojen na sednici Odbora 16. oktobra.

U skladu sa Zakonom i Poslovnikom, Odbor će predlog za razrešenje razmatrati na sednici po isteku roka od 15 dana. Na toj sednici će direktorka imati priliku da se izjasni o predlogu i iznese stavove ili dokaze koji govore u prilog njenog izjašnjenja, dodaje se u saopštenju.

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije bira se na javnom konkursu koji raspisuje Odbor Agencije, na mandat od pet godina, a jedna osoba može da bude birana najviše dva puta.

Pojedini mediji pisali su nedavno da je Zorana Marković Vladi Srbije uputila zahtev za dodelu dva državna stana u centru Beograda Agenciji za borbu protiv korupcije.

Prema zakonu, direktor Agencije se razrešava ako nesavesno obavlja funkciju, ako postane član političke stranke, narušava ugled ili političku nepristrasnost Agencije, ako bude osuđen za krivično delo koje ga čini nedostojnim funkcije ili ako se utvrdi da je povredio zakon.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA