SLUČAJ ČANAK: Lešanović zbog bolesti nije došao na saslušanje

Advokat oštećenog u procesu protiv Nenada Čanka kazao je za Telegraf da se Lešanovićevo stanje, fiziči i psihički, pogoršalo toliko u poslednaj dva dana da je gotovo nepokretan, i dodao da mu je prećeno i da je policiji prijavljeno praćenje

  • 0

Pavle Lešanović, oštećeni u tuči u kojoj je učestvovao Nenad Čanak ispred restorana "Tako je suđeno", danas se nije pojavio na zakazanom saslušanju u Osnovom sudu u Novom Sadu.

Osim Lešanovića, danas je trebalo da budu saslušani i svedoci sa prebivalištem u Beogradu, ali ni oni se nisu odazvali pozivu sudije.

Lešanović je kratko za telegraf kazao da se ne oseća dobro.

- Bolestan sam, pričajte sa mojim advokatom - rekao je.

Goran Petronijević advokat Lešanovića nam je objasnio da se stanje njegovog klijenta izuzetno pogoršalo poslednjih dana.

- Lešanovićevo stanje je pogoršano toliko da je poslednja dva dana gotovo nepokretan. Pored lošeg fizičkog stanja, od polomljenih rebara, povreda glave i unutrašnjih tegoba, on je i psihički loše. Reaguje na svaku promenu vremena, a teško mu pada sama pomisao da mora, pričjući, ponovo da prođe kroz sve - kazao je Petronijević.

On je dodao da je juče, oko 5-6 sati poslepodne saznao od svog klijenta da mu je lekar dao nalog da miruje.

- Takođe, on je stalno u strahu. Konstantno se osvrće za sobom i nigde ne ide sam. Pored batina, bilo je tu i nekih pretnji za koje se iskreno nadam da su samo prazna priča. Nekih 7-10 dana posle događaja, policiji je prijavljeno da ga prate. Dat je detaljan opis automobila, a policija je preuzela u obradu i zaštitu - objasnio je on.

Petronijević za sada isključuje mogućnost nagodbe između Lašanovića i Čanka, i dodaje da, koliko je on upoznat, nije bilo nikakvih sličnih predloga.

- Moj klijent je ogorčen ponašanjem gospodina Čanka. Da se neko poneo kao čovek, uputio izvinjenje i slično, možda bi i on drugačije razmišljao - zaključio je Lešanovićev advokat.

Milan Đukić, advokat Nenada Čanka nije želeo da otkrije da li će doći do nagodbe između njegovog klijenta i pretučenog Lešanovića jer, kako je rekao, ne može da komentariše tok postupka.

- Niko se nije pojavio na saslušanju, ni Lešanović ni svedoci, a pitanje za sud je da li su uredno obavešteni i da li su opravdali odsustvo - kazao je Đukić i dodao da će  učesnici u ovom procesu o novom datumu saslušanja biti obavešteni pismenim putem.

Nenad Čanak je izjavu povodom tog slučaja dao 19. oktobra. Tog dana je trebalo da budu saslušani i svedoci sa prebivalištem u Novom Sadu, ali je na zahtev Lešanovićevog advokata to saslušanje odloženo kako bi on mogao da prisustvuje davanju iskaza svedoka.

Pavle Lešanović je optužio Nenada Čanka da ga je zajedno sa još nekim licima 23. septembra pretukao ispred restorana "Tako je suđeno" u Novom Sadu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA