POKOLJ U OKOLINI NIŠA: Psi umiru u mukama! (FOTO)

"Na sve strane su raspadnuti leševi životinja a mi koji živimo na Viniku ne možemo da spavamo od cike uhvaćenih pasa", žali se jedan Nišlija

  • 25

Dvadesetak pasa uginulo je u mukama nakon što se uhvatilo u klopke koje su u okolini Niša postavile lovokradice. Iako je lov klopkama zakonom zabranjen, neke Nišlije na ovaj način hvataju zečeve i srne dok su psi, ovce i koze kolateralna šteta.

Meštani naselja Vinik, gde je najviše nesavesnih lovaca, zatražili su pomoć lovočuvarskih službi i policije.

Nišlija Goran Stojanović ističe da je samo prošle nedelje uklonio tridesetak zamki postavljenih na Viniku.

- Većina pasa je već bila mrtva, oni koji su preživeli imaju veoma teške povrede, vrat im je bukvalno presečen. Te klopke su u stvari omče od čelične žice, koje se zatežu kada lovina počne da se batrga. Na sve strane su raspadnuti leševi životinja a mi koji živimo na Viniku ne možemo da spavamo od cike uhvaćenih pasa – žali se Stojanović.

Srđan Kocić, upravnik Lovišta Niš, ističe da su lovočuvari krenuli u potragu.

- Poslao sam lovočuvare na teren da pronađu osobe koje postavljaju zamke. Zakon o lovstvu i divljači zabranjuje upotrebu zamki jer se tako životinje muče. Međutim, nije lako otkriti te ljude jer oni zamke postavljaju krišom a vode računa da ne budu viđeni i kada uzimaju plen. Pojačaćemo kontrolu ovog područja kako bismo ih otkrili i protiv njih podneti prijave policiji – najavljuje Kocić.

Krivični zakon ubijanje i mučenje životinja tretira se kao krivično delo za koje je osim novčane predviđena i kazna zatvora do tri godine.

(V. A. / foto: Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jebo vam ja mater!!!

    26. oktobar 2012 | 18:54

    auuuu boze sta se sve radi u ovoj drzavi kome bre smetaju jadne zivotinje nisu one same dospele na ulicu nego ih je bacio isti skot koji ih sad i ubija !!!!!

  • MOSIAJVIA

    26. oktobar 2012 | 19:00

    Mater im jebem prokletu. S kojom gamadi zivimo.

  • Natasa

    26. oktobar 2012 | 19:06

    Pocrkali da Bog da bezdusni ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA