DECA MONSTRUMI: Mački ubacili petardu u usta, zapaljenu je zgazio auto!

Nekoliko osnovaca iz Niša ubacilo je mački petardu u usta i zapalilo je. Kada je petarda pukla, mačka je još bila živa, ali je tako ošamućena izašla na ulicu, gde ju je istog trenutka automobil pregazio

  • 86

Nekoliko učenika Osnovne škole "Učitelj Tasa" u Nišu brutalno su maltretirali mačku, koju su nakon iživljavanja, ošamućenu, zgazila kola!

Incident se dogodio u obližnjem parku, oko 14 sati. Deca su mački stavila petardu u usta i zapalila je. Kada je petarda pukla, mačka je još bila živa, ali je tako ošamućena izašla na ulicu, gde su je istog trenutka zgazila kola. Ostala deca koja su se nalazila u blizini uznemireno su otrčala u školu i u susedne lokale.

Pegagog škole Ljiljana Savić kaže da se sve dogodilo prilikom promena prepodnevne i popodnevne smene u školi, a da su već pozvali roditelje na razgovor.

- Ovaj događaj uznemirio je sve u školi. Već smo pozvali roditelje učenika i preduzećemo sve što je u našoj moći kako bi se deca koja su učestvovala u zlostavljanju životinje adekvatno kaznila, ali i kako bi ukazali ostalima da takve stvari ne treba raditi - kaže Savić.

U udruženju "Zoo Planet", koje se bavi zaštitom životinja, kažu da im je za ovaj slučaj stiglo već nekoliko prijava i da su razgovarali s pedagogom škole.

- Ovaj čin se smatra zlostavljanjem životinja i krivično je delo. Ne želimo nikog da prijavljujemo, već nam je cilj da deci i roditeljima skrenemo pažnju na brigu o životinjama - kaže Dušan Stojanović iz ovog udruženja.

Stojanović upozorava da počinje period prodaje petardi i da treba sprečiti da se ovakav slučaj ponovi bilo gde.

Tokom popodneva i večeri veliki broj učenika OŠ Učitelj Tasa reagovao je na ovu vest i oni tvrde da je mačku još dan ranije pregazio automobil.

Ipak, uglavnom potvrđuju da je neko od učenika u usta pregažene mačke stavio petardu, a zatim je zapalio

(M. S. / Izvor: Južne vesti / Foto: Pravda)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Amela

    16. novembar 2012 | 17:15

    To nisu deca to su stoka ... Treba im uradit apsolutno isto zivotinje ne vaspitane.

  • Natasa

    16. novembar 2012 | 16:46

    Takvu decu treba odmah kazniti!!! Ko zna kakva ce jos zverska dela da pocine kad odrastu!

  • sasa

    16. novembar 2012 | 18:06

    Slika Srbije, puna su nam usta dece i porodice, a vidite kakva su deca. Kad neka zivotinja napadne dete ili coveka citava Srbija krene u obracun sa zivotinjama, a ovo ce se precutati, jer to su samo deca, mali monstrumi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA