Bangladeš: 112 osoba stradalo u požaru! (FOTO) (VIDEO)

Vatrena stihija izbila je u fabrici odeće u predgrađu Dake, a vatrogasci i dalje pretražuju zgradu, pa bi broj žrtava mogao da bude i veći

  • 0

Najmanje 112 ljudi stradalo je u požaru koji je izbio u fabrici odeće kod glavnog grada Bangladeša Dake.

Zvaničnik vatrogasne službe Mohamed Mahbub izjavio je danas da je požar u sedmospratnoj zgradi izbio kasno sinoć, a da su vatrogasci do nedelje ujutro izvukli 100 tela. Još 12 osoba je podleglo povredama zadobijenim kada su, u pokušaju da se spasu od požara, skočili iz zgrade.

Prema izveštajima lokalnih medija, u požaru je stradalo 124 osobe. Radnici koji su se sklonili na krov su spaseni, ali vatrogasci nisu uspeli da izvuku one koji su ostali zarobljeni unutar zgrade, u kojoj nema izlaza za slučaj opasnosti.

Požar, čiji uzrok još nije poznat, izbio je na prizemlju, koje se koristi kao sladište, i brzo se proširio na više spratove.

Vatrogasci i dalje pretražuju zgradu pa bi broj žrtava mogao da bude i veći. Vlasti su pokrenule istragu.

Fabrikom upravlja kompanija "Tazreen Fashions", a nalazi se u predgrađu Dake. U Bangladešu ima oko 4.000 fabrika koje proizvode odeću za svetske brendove kao što su "Wal-Mart", "JC Penney", "H&M", "Marks and Spencer", "Carrefour i Tesco", a država od izvoza te robe godišnje zaradi oko 20 milijardi dolara.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic / Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA