SKANDALOZNA PETICIJA: "Navijači srpski" na Fejsbuku pozivaju na oslobađanje Legije!

Grupa pod nazivom "Peticija za oslobađanje Milorada Ulemeka" poziva građane da daju potpis da se oslobodi bivši komadant "crvenih beretki" i glavni organizator ubistva bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića

  • 12

Na internet stranici Fejsbuk napravljena je grupa pod nazivom "Peticija za oslobađanje Milorada Ulemeka Legije", u kojoj se pozivaju građani da potpišu peticiju da se oslobodi bivši komadant "crvenih beretki" i glavni organizator ubistva bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića.

Na strani te grupe pozivaju se ljudi da u četvrtak 20. decembra, nije navedeno gde, dođu i potpišu peticiju za oslobađanje Milorada Ulemeka Legije, a kao domaćin i organizator navode se "Navijači srpski".

Grupu je, za sada, podržalo i najavilo svoj dolazak više od 3.000 ljudi, a poziv je upućen na više hiljada adresa.

Podsetimo, Milorad Ulmek Legija je jedan od glavnih organizatora ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, ubistva bivšeg predsednika predsedništva Srbije Ivana Stambolića, atentata na Vuka Draškovića u Budvi i zločina na Ibarskoj magistrali kada su ubijena četiri člana SPO-a.

Ove zločine je izvršio uz podršku službenika Službe državne bezbednosti, a preko Jedinice za specijalne operacije.

Nakon više od tri godine suđenja, 23. maja 2007. godine, Legija je osuđen na 40 godina za učešće u ubistvu Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine.

Juna 2005. Legija je osuđen na 15 godina zatvora zbog svoje umešanosti u smrt četvorice članova Srpskog pokreta obnove u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali i pokušaj ubistva Vuka Draškovića juna 2000. godine u Budvi. Na presudu je uložena žalba i Vrhovni sud Srbije ju je uvažio krajem marta 2006. godine. Nakon treće presude, Legija je osuđen na 15 godina zatvora.

Jula 2005. godine Legija je osuđen na 40 godina (maksimalna kazna) za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi. Juna 2006. Vrhovni sud Srbije je potvrdio presudu.

(D. Zlojutro / Foto: Profimedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strucnjakowsky

    14. decembar 2012 | 15:39

    Ne razumem zasto skandalozna.

  • ned

    14. decembar 2012 | 15:40

    Za peticiju. Djindjic je zacetnik necega sto je jos vise unakazilo Srbiju nakon Milosevicevog pada. DS-DOS ortaci s stranim sluzbama, tajkunima i mafijasima, pravi oligarsi.

  • srdjana

    14. decembar 2012 | 19:21

    nesto neverujem da je on krivac za djindjicevo ubitstvo...pametan covek sve cita izmedju redova a neko misli da je narod glup.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA